Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! (βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more



Ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του που τον αποθέωναν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταιγίπ Ερντογάν επανήρθε θριαμβευτικά στην ηγεσία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 του κόμματος του που μαζί με τρεις άλλους συντρόφους ίδρυσε το 2001 για να κυβερνήσει την Τουρκία επί 17 συνεχή έτη, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.


Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι το πρώτο μουσικό σήμα του ισλαμικού κόμματος, ΑΚΡ, ήταν μια πολύ γνωστή διεθνώς ελληνική επιτυχία ;


Μια λοιπόν πολύ γνωστή μουσική σύνθεση του Ελληνοαμερικανικού μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, ήταν το μουσικό σήμα με το οποίο αναγγέλθηκε η ίδρυση του νέου τουρκικού κόμματος, «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη» στις 16 /8 2001.




Το γεγονός αυτό, που έγινε παρουσία χιλιάδων νέων μελών και ιδρυτικών στελεχών του καινούργιου κόμματος, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, ενώ πολλές τουρκικές εφημερίδες έσπευσαν τότε να ειρωνευτούν τον Ταιγίπ Ερντογάν, τον αδιαφιλονίκητο αρχηγό του νέου κόμματος, κατηγορώντας τον μάλιστα χαρακτηριστικά για… «κρυπτοχριστιανικές τάσεις». Η επιλογή τότε ενός Έλληνα συνθέτη για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου τουρκικού κόμματος, ήταν τότε το γεγονός της ημέρας και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.






Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι από τους τέσσερεις ιδρυτές του κόμματος, μόνο ο Ερντογάν έμεινε απόλυτος κυρίαρχος. Οι άλλοι τρεις, δηλαδή ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Αμντουλατίφ Σενέρ και ο ελληνόφωνος Μπουλέντ Αρίντς, παραμερίστηκαν στην πορεία από τον ίδιο. Ο νέος σουλτάνος της Τουρκίας δεν ήθελε κανένα συν διεκδικητή της «δόξας» του και σήμερα οδηγεί μόνος την χώρα του.





Το ερώτημα είναι προς τα που την οδηγεί ;;;


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr


loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας