Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Αίγυπτος βομβαρδίζει την ανατολική Λιβύη – Δείτε τα Rafale εν δράση – Διάγγελμα Αλ-Σίσι και κάλεσμα στον Ν.Τραμπ – Στην περιοχή έχει σπεύσει ρωσικός στολίσκος με τους κρουζ Kalibr να πέφτουν βροχή

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more




Ραγδαίες εξελίξεις καθώς ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ-Σίσι, δίνει διάγγελμα ανακοινώνοντας στο λαό του ότι μετά το μακελειό στην και την σφαγή 28 Χριστιανών Κοπτών,


Toυ Βασίλη Καπούλα

 η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει την ανατολική Λιβύη. «Η Αίγυπτος πλήττει στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχανιστών» ανακοίνωσε ο Σίσι σε τηλεοπτικό διάγγελμα και κάλεσε τον Ν.Τραμπ λέγοντας ότι «Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε». Στην ουσία καλεί και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


«Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου πλήττουν στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για τη νέα επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.






Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έπληξε σήμερα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον λεωφορείου που επέβαιναν χριστιανοί κόπτες, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 28 άνθρωποι.


Δείτε εδώ το βίντεο




Προτού σας μιλήσω σήμερα, εξαπολύσαμε μια επιδρομή εναντίον ενός εκ των στρατοπέδων όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται» είπε ο επικεφαλής του κράτους της Αιγύπτου σε ένα διάγγελμα που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει την περιοχή που βομβάρδισαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό»διαβεβαίωσε ο ίδιος και προσέθεσε ότι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.


Εξάλλου, ο Σίσι τόνισε ότι τα κράτη που στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία θα τιμωρηθούν.


«Θα προστατεύσουμε το λαό μας και την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου από το κακό» υποσχέθηκε σήμερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος. Επιπλέον απευθύνθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ:





«Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε».


Την ίδια στιγμή ο ρωσικός Στόλος βρίσκεται στην περιοχή στις ανατολικές ακτές της Λιβύης, στο Tobruk, όπου με την NOTAM A0039 / 17 ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χώρα ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το Ρωσικό Ναυτικό.


Η περιοχή έχει κλείσει από 05:00 24 Μαίου μέχρι 16:00 27 Μαίου(GMT).


Στην περιοχή βρίσκονται οι δύο ρωσικές φρεγάτες Project 11356, «Admiral Grigorovich,» και «Admiral Essen» και το υποβρύχιο τύπου 636.3 «Krasnodar».


Στην περιοχή πέφτουν βροχή οι πύραυλοι Caliber-NK», «Caliber-PL».


Δείτε την περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό Ναυτικό και εικόνες από Λιβύη.


Στη Λιβύη, που παραμένει σε χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, την εξουσία διεκδικούν δύο αντίπαλες αρχές:






Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στην Τρίπολη, την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, και μια κυβέρνηση που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας και με την οποία συνδέεται ο στρατηγός Χάφταρ.







































pentapostagma.gr


loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας