Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν ΜΟΥΜΙΕΣ απ' την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου;...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more
Αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου έκανε μια εξαιρετική ανακάλυψη στην επαρχία El-Minya όπου βρέθηκε τάφος της εποχής της Αρχαίας Αιγύπτου.



Οι υπόγειες κατακόμβες αποτελούνται από αρκετές αίθουσες, διάδρομους και μυστικές αίθουσες. Μόνο στο πρώτο στάδιο της ανασκαφής βρέθηκαν 28 μούμιες, ταφικά ζώα, κύλινδροι παπύρου, στολίδια και τελετουργικά ειδώλια.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Khaled al-Anani, αφού επισκέφθηκε το χώρο ανασκαφής, δήλωσε ότι οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να βρουν μια τέτοια τεράστια αρχαία ταφή.

Οι τάφοι βρέθηκαν περίπου 8 μέτρα κάτω από το έδαφος και βρέθηκαν έξι σαρκοφάγοι, δύο πήλινα φέρετρα, δύο πάπυροι και ορισμένα αγγεία.


Παρότι δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη η χρονολογία των μουμιών, ήδη οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι είναι από την Ελληνιστική εποχή, δηλαδή κατά την περίοδο που είχε φτάσει στην Αίγυπτο ο Μέγας Αλέξανδρος. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι ακόμη σημαντικότερο το εύρημα απ' ότι υπολογιζόταν μέχρι σήμερα.




Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την ανασκαφή:









 


loading...



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας