Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Στα άκρα η ένταση Τουρκίας με Ισραήλ για την Κύπρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




 animated-arrow-image-0509 facebook twitter   more


Προειδοποίηση από το Τελ Αβίβ



Σε μία κίνηση ύψιστου συμβολισμού προς την Άγκυρα προχώρησαν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις χθες με άσκηση-αστραπή στην περιοχή του Τροόδους. Στην άσκηση, η οποία μέχρι στιγμής αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, συμμετείχαν περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος. Αυτή ήταν μια απάντηση στην Τουρκία, η οποία δηλώνει την πρόθεσή της να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης ένεκα των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αεριωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.






Μέχρι αυτήν την στιγμή επίσημα η Άγκυρα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα αλλά θεωρείται σίγουρο πως οι Τούρκοι επιτελείς βρίσκονται σε αναζήτηση περισσοτέρων πληροφοριών για την ισραηλινή αποστολή , η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφέρει "ειδικό εξοπλισμό μάχης" και μάλιστα δίπλα από τις θέσεις της ισχυρότατης τουρκικής δύναμης. 



Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ τους τελευταίους μήνες έχουν τονώσει σημαντικά τις σχέσεις τους, με την Κύπρο να αποτελεί το σημείο-κλειδί των ενεργειακών σχεδιασμών του Τελ Αβίβ. Συνεπώς, κάθε επίθεση στην Κύπρο απειλεί άμεσα τα συμφέροντα του εβραϊκού κράτους.






«Το κράτος του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στους δεσμούς με την Κύπρο και είναι σημαντικό για μας να επενδύσουμε σε αυτή τη σχέση”, ανέφερε, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη στρατηγική σημασία στους δεσμούς του με το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Και ως το άτομο που προΐσταμαι αυτού του Υπουργείου είμαι περήφανος που είμαι εδώ σήμερα και συμβάλλω στην ενίσχυση αυτών των δεσμών», ανέφερε πριν δύο μήνες ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Μοσέ Γιαλόν.



«Μέσα στο πλαίσιο που έχω προαναφέρει, η συνεργασία με το Ισραήλ και ειδικότερα η εμβάθυνση των σχέσεων στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχει μια ξεχωριστή σημασία, μια ιδιαίτερα στρατηγική διάσταση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υλοποιώντας το διμερές πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας που έχουμε υπογράψει, αλλά και στο πλαίσιο άλλων συμφωνιών, έχουμε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τη συνεργασία μας μεταξύ άλλων στον τομέα των ασκήσεων, στον τομέα των εξοπλισμών σε ότι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και στο θέμα της έρευνας και διάσωσης», ανέφερε ο ίδιος.

el.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας