Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Xωρίς τέλος η προπαγάνδα για "ένταξη" μεταναστών στην ελληνική κοινωνία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more

Δείτε τι έκαναν αυτή τη φορά


Αστείρευτη φαίνεται να είναι η προπαγάνδα που "ταίζει" εδώ και καιρό την ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση. Παρακάτω ακολουθεί η είδηση χωρίς σχολιασμό:

Μια γιορτή πολιτισμού και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στα τμήματα ένταξης στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Μοιραζόμαστε μαζί σας τα όνειρα, τα σχέδια για τη ζωή και το μέλλον» είπε, καλωσορίζοντας τα προσφυγόπουλα εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής και εξήρε το έργο που γίνεται στα καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία ανέλαβαν τη δημιουργία παρουσιάσεων για την εκδήλωση.





«Είσαστε η γέφυρα που ενώνει τους κόσμους μας» είπε προς τα παιδιά ο κ. Παντής και τα προέτρεψε να χτίσουν «έναν κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους μαζί».






«Η ένταξή σας στο σχολείο είναι αυτονόητη για ένταξή σας στην κοινωνία» είπε από τη μεριά του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, απευθυνόμενος στα προσφυγόπουλα και τόνισε τη σημασία της δυνατότητας που τους έχει δοθεί, για να εξοικειωθούν με τη σχολική διαδικασία και την ελληνική πραγματικότητα.

Για τη μέριμνα της Πολιτείας για την υγεία των προσφυγόπουλων μίλησε ο Γιάννης Βασκόζος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. «Φροντίζουμε να έχετε την ίδια υγεία και περίθαλψη με τα παιδιά στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι καλοδεχούμενα στη χώρα όσα παιδιά θέλουν να μείνουν.

«Σε ετούτο τον τόπο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχει και αγάπη και ειρήνη και ο αιώνιος πολιτισμός. Τρία στοιχεία που αν τα μάθετε καλά και τα βάλετε στην καρδιά σας, θα γίνετε οι καλύτεροι Έλληνες που υπάρχουν σε αυτή τη γη» είπε ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και χαιρέτησε τη στάση των μαθητών που δέχθηκαν τα προσφυγόπουλα «σαν αδέρφια τους» και τους εκπαιδευτικούς «που τα νιώθουν σαν παιδιά τους».



Οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων Γέρακα Αττικής, Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, ετοίμασαν με τους εκπαιδευτικούς τους, μια σειρά από παρουσιάσεις ενταγμένες σε έναν διάλογο πολιτισμού, ευθύνης και αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα.





Συγκεκριμένα, οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα παρουσίασαν το τραγούδι «Επάνοδος στην Ελλάδα», μελοποιημένο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη και τη «φωτιά στο βουνό», ένα δραματοποιημένο παραμύθι.

Οι μαθητές από την Κρήτη παρουσίασαν τη «Μινωική Κρήτη», ένα χοροθέατρο με αναφορές στην ιστορία και στη μυθολογία της Κρήτης, ενώ οι μαθητές από το καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τα «Τραγούδια της παντρειάς», ελληνικά έθιμα του γάμου και ένα παραδοσιακό γλέντι με χορό, τραγούδια και κεράσματα.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2016 το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, ξεκίνησε την ένταξη προσφυγοπαίδων σε σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου υπάρχουν Κέντρα Φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο, ολοκληρώνεται με επιτυχία η πρώτη φάση του προγράμματος και παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός του επόμενου σχολικού έτους, «με στόχο τη συνέχιση της ομαλής φοίτησης των προσφυγοπαίδων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα».


el.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας