Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Υεμένη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω χολέρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more




H πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από το ξέσπασμα χολέρας που έχει κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.


Τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα ασθενείς με χολέρα, όπως μεταδίδει το BBC, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός λέει πως ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων στη χώρα τριπλασιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα ξεπερνώντας τα 8.500.

Πείνα και εμφύλιος πόλεμος έχουν ισοπεδώσει την Υεμένη, ευνοώντας την ταχεία μετάδοση της νόσου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δύο τρίτα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, από τις 27 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου καταγράφηκαν 115 θάνατοι. «Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό ξέσπασμα της νόσου» σχολίασε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Είναι το δεύτερο ξέσπασμα χολέρας στην Υεμένη ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως λιγότερο από το 45% των υποδομών υγείας λειτουργούν πλήρως στη χώρα.

pronews.gr





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας