Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Έχει απλώσει τον ιστό του ΠΑΝΤΟΥ ο Ερντογάν! Τα παρακλάδια του στην Ευρώπη…

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more





Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει απλωμένο το πολιτικό δίκτυο του Ρ.Τ. Ερντογάν.


 Μουσουλμανικές παρατάξεις σε χώρες της Ευρώπης που έχουν σαν στόχο να επηρεάσουν την Ευρώπη μέσω του μουσουλμανικού πληθυσμού της.

Στη Γαλλία, υπάρχει το «Κόμμα Ισότητας και Δικαιοσύνης» (PEJ), το οποίο έχει ήδη 68 υποψηφίους. Δεν επαρκούν για να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια αλλά είναι αρκετά για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά σε περιοχές όπου εκπροσωπείται έντονα ο τουρκικός και ο μουσουλμανικός πληθυσμός. Το PEJ, είναι το πρώτο κόμμα στη Γαλλία που ιδρύθηκε από τους Τούρκους. Συμμετείχε ήδη στις εκλογές της Επαρχιακής Γενικής Συνέλευσης τον Μάρτιο του 2015, αλλά απορρίφθηκε από τον πρώτο γύρο.

Στην Αυστρία το 2016, οι Τούρκοι πολίτες ίδρυσαν το κόμμα της «Νέας Κίνησης για το Μέλλον» (NBZ). Το NBZ έχει καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει τον Ερντογάν και στόχος του κόμματος είναι να δώσει στους Τούρκους μια φωνή στην πολιτική σκηνή της Αυστρίας.

Στην Ολλανδία το Denk έγινε το πρώτο κόμμα μειονότητας στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Το κόμμα, που αποτελεί το «μάτι» και τη «φωνή» του Τούρκου προέδρου στη χώρα, κέρδισε τρεις έδρες στις πρόσφατες εκλογές.





Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Βουλγαρίας αποτελείται από Τούρκους (Σουνίτες), ορισμένους σιίτες, Βούλγαρους και Ρομά, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν από κοινού το 7-8% του συνολικού πληθυσμού. Στη Βουλγαρία υπάρχουν τρία μουσουλμανικά πολιτικά κόμματα, στα οποία τα περισσότερα μέλη είναι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι. Ένα από αυτά τα κόμματα είναι το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (HÖH), το οποίο ιδρύθηκε το 1990 από τον Ahmet Doğan. Το 2014, το HÖH εκπροσωπήθηκε από 38 άτομα στο κοινοβούλιο με 240 μέλη και είχε τέσσερις ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ). Ωστόσο, επειδή ο Ερντογάν δεν ήταν ικανοποιημένος από το HÖH, εργάστηκε για τη δημιουργία άλλων φιλοτουρκικών κομμάτων στη Βουλγαρία.

Στη Γερμανία, το Allianz Deutscher Demokraten (Συμμαχία των Γερμανών Δημοκρατών, ADD) είναι ένα μικρό κόμμα που ιδρύθηκε από την Remzi Aru, προφανώς ως αντίδραση στην αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το γερμανικό κοινοβούλιο. 




Το ADD είναι φιλικό προς τον Ερντογάν και προσπαθεί να δημιουργήσει μια εκλογική βάση στις μεταναστευτικές και μουσουλμανικές κοινότητες. Ωστόσο, οι ηγέτες του είχαν δυσκολία να συγκεντρώσουν τις 1.000 υπογραφές που ήταν απαραίτητες για να συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαΐου του 2017 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ένα άλλο μουσουλμανικό-γερμανικό κόμμα είναι το Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit ("Συμμαχία για την Καινοτομία και τη Δικαιοσύνη", BIG), που υπήρχε από το 2010, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο γερμανικός νόμος απαγορεύει την εξωτερική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ένα κόμμα Τούρκων θα πρέπει να εκπληρώσει μια σειρά υποχρεώσεων για να πάρει την πιστοποίησή του ως επίσημο πολιτικό κόμμα.
voicenews.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας