Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Καστελόριζο, Ικαρία, Σάμος… Στο στόχαστρο των τουρκικών πυρών

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Άσκηση των Τούρκων με πυρά τη νύχτα σε Σάμο-Ικαρία… Νέα NAVTEX “αποκλεισμού” του Καστελόριζου…


Συνεχίζουν τις βόλτες στον ουρανό του Αιγαίου ο Τούρκοι.

Και ξαφνικά οι Τούρκοι ανακοινώνουν άσκηση με πυρά στο Αιγαίο μέσα στη νύχτα! Mε νέα παράνομη NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει περιοχή για άσκηση με πυρά τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου. Η περιοχή όπως βλέπετε και στο χάρτη είναι βόρεια Σάμου και Ικαρίας.





H Υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού πέραν της παράνομης NAVTEX 586/17 που εκδόθηκε χθές και αφορά στη δέσμευση περιοχής Νότια του Καστελόριζου για άσκηση με πυρά, εξέδωσε σήμερα την NAVTEX 592/17 που αφορά σε δέσμευση περιοχής που στην ουσία αποκλείει το σύμπλεγμα της Μεγίστης για χρονικό διάστημα 3 ωρών.



Οι «καθιερωμένες» εναέριες παραβιάσεις

Σε τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου προέβησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά F-16 «συνεπικουρούμενα» από δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 εκ των οποίων ένα παραβίασε μια φορά το FIR Αθηνών. 





Τα F-16, χωρισμένα σε δύο σχηματισμούς των τεσσάρων και δύο αεροσκαφών, εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο από Λήμνο-Λέσβο ενώ τα CN-235 από την Ρόδο και το… σύνηθες κυνήγι στο Αιγαίο άρχισε.

Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δεν ήταν οπλισμένα, αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου -ένα F-16 από την Λήμνο και ένα ζευγάρι που απογειώθηκε από την Λάρισα.

Την «έξοδο» από το ελληνικό FIR έδειξε στα CN-235 ένα F-16 που σηκώθηκε από το Καστέλι της Κρήτης. Στην σημερινή τους «εκδρομή» στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο οι Τούρκοι χειριστές δεν παρέλειψαν να παραβούν δέκα φορές τους Κανόνες Εναερίου Κυκλοφορίας.
hellasforce.com

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας