Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ερντογάν: Απίστευτη συκοφαντική ομιλία… τι θα κάνουν οι ΗΠΑ;

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Παλαιότερα εκπλησσόμασταν με τη θρασύτητα, ενίοτε διασκεδάζαμε, καθώς η συμπεριφορά Ερντογάν σε έκανε να...


...αναρωτιέσαι εάν στέκει καλά στα λογικά του ή πάσχει από κλασικό σύνδρομο καταδίωξης και παθαίνει κρίσεις νεοθωμανικού «μεγαλείου». Όσο περνούσε ο καιρός βέβαια, βοηθούσης και της κατάστασης με τον συριακό εμφύλιο τον οποίο έκανε τα πάντα για να πυροδοτήσει, κάθε φορά που μιλάει ο Τούρκος πρόεδρος ομοιάζει με… βομβιστή αυτοκτονίας, έτοιμος να τινάξει τα πάντα στον αέρα εάν αφεθεί ανεξέλεγκτος.

Χθες, ο απίστευτος αυτός – εκλεγμένος, να υπογραμμιστεί – ηγέτης, συνάντησε ξανά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τους αξιωματούχους της περιφερειακής – τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας (mukhtars) και όσα τους είπε δίνουν την αίσθηση ότι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή θα απασχολήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος, καθώς θα προκαλέσουν μεγάλες ανακατατάξεις.

Ο Ερντογάν αφενός απείλησε ανοιχτά με εισβολή εάν δημιουργηθεί «τρομοκρατικό κράτος» στη βόρεια Συρία, εννοώντας το ενδεχόμενο συνένωσης των κουρδικών καντονιών, το οποίο δήλωσε ανοιχτά πως δεν θα ανεχθεί, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αυτοί που κάποτε ήλεγχαν τις αποφάσεις του στρατεύματος και παρεμπόδιζαν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις δια των «ενδιαμέσων» τους, εννοώντας τους οπαδούς του ιμάμη Γκιουλέν, θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.





Και για όποιον δεν το κατάλαβε, ο Ερντογάν υπονόησε ότι ο Γκιουλέν είναι όργανο της CIA διά του οποίου ασκείτο έλεγχος της τουρκικής συμπεριφοράς, κάτι το οποίο σήμερα έχει τελειώσει! Σημασία εδώ δεν έχει το αν η αναφορά αληθεύει η όχι, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός της δημόσιας αναφοράς, η οποία χωρίς να κατονομάζεται αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Λίγο αργότερα βέβαια έκανε ανοιχτά λόγο για «προστατευτική στάση» των Αμερικανών απέναντι στον Γκιουλέν, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές την άμεση απέλασή του στη Τουρκία, αλλά και να αναθεωρήσουν οι ΗΠΑ τη στάση τους απέναντι σε «τρομοκρατικές ομάδες», εννοώντας τις κουρδικές δυνάμεις του PYD, τις οποίες θεωρούν «θυγατρική» του PKK.
defence-point.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας