Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Γιλντιρίμ: Η συμφωνία για το προσφυγικό πέθανε!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more







Νεκρή θεωρεί την συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για το προσφυγικό ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Δείτε τι δήλωσε στην επιστροφή του από την Αθήνα

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την επιστροφή του από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Gazeteduvar, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα αναφερθείς μεταξύ άλλων, στους πραξικοπηματίες, στο Κυπριακό και στην ΕΕ, δήλωσε τα εξής:

«Στο ζήτημα των πραξικοπηματιών, δεν υπάρχει τίποτα εκτός από δηλώσεις.

Ο Π\Θ της Ελλάδας, Τσίπρας, δήλωσε ότι αυτό το γεγονός είναι πλήρως νομικό ζήτημα και ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.

Αλλά η στάση του κατά του πραξικοπήματος και τις σκέψεις του για τους πραξικοπηματίες τις θεωρούμε θετικές και ταιριάζουν με τις σκέψεις μας.

Δεν αναγνωρίζει το πραξικόπημα και δεν στηρίζει την αθωότητα των πραξικοπηματιών. Αυτό το γεγονός δεν ισχύει σε άλλες χώρες.


Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να θέσουμε στο τραπέζι την διαφορά αυτή. Συζητήσαμε και το Κυπριακό.

Υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή των Π\Θ στην Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου.

Αυτό το γεγονός ισχύει τόσο για εμάς όσο για αυτούς. Οι Κύπριοι ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν σε κάποια ζητήματα.

Εμείς δεν στηρίζουμε την στάση που θέλει ‘Να συζητηθούν μόνο οι εγγυήσεις, η ασφάλεια και τα άλλα κεφαλαία να συζητηθούν χωριστά’. Η λύση είναι περιεκτική.

Τα ζητήματα της διοίκησης, του εδαφικού και του πληθυσμού, οι σχέσεις με την ΕΕ που θα προκύψουν από την (επαν)ένωση (του νησιού) καθώς και τα ζητήματα της ελευθερίας και των εγγυήσεων πρέπει να λυθούν μαζί.





Μπορούν να λυθούν σύντομα; Δεν το ξέρουμε. Εμείς θα παρακολουθήσουμε τις ενέργειες. Και σε αυτήν την περίοδο, συνεχίζονται οι συνομιλίες μας με τον αξιότιμο (Έλληνα) Π\Θ. Εμείς θα δείξουμε την προσπάθεια μας για την λύση»

Αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ:

«Πέθανε η συμφωνία της 18ης Μαρτίου 2016 χωρίς να εφαρμοστεί. Θα καταργούνταν οι θεωρήσεις. Θα εφαρμόζονταν άλλα άρθρα αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε.

Μόνο ένα πράγμα λειτουργεί: Μειώσαμε τα παράνομα περάσματα στα νησιά. Τα ελέγξαμε. Εμείς εμποδίσαμε την παράνομη μετανάστευση.

Πραγματοποιήθηκε ένταση στις σχέσεις (με την ΕΕ) λόγω της στάσης κάποιων ευρωπαϊκών χώρων κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος και του πραξικοπήματος. Αλλά αυτή η περίοδος πέρασε.

H EE πρέπει να αποσαφηνίσει την στάση της αναφορικά με την Τουρκία.

Πρέπει να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει με την Τουρκία ή όχι.

Ο Πρόεδρος μας πραγματοποίησε συνομιλίες στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.Αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθούν ενέργειες για το ετήσιο σχέδιο δράσης.

Το σχέδιο ενδιαφέρει και την Τουρκία και την ΕΕ. Θα το εφαρμόσουμε και θα δοκιμάσουμε εκ νέου».
armynow.net



Σχετική Ενημέρωση


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας