Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ «ΤΣΙΡΑΚΙ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more


ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΦΑΖΟΥΝ, ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ…


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ…

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.




Με ένα ευφυολόγημα επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να θερμάνει το κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την έναρξη της επίσημης συνάντησής τους.

«Προσβλέπω στη δυνατότητα να βλέπουμε τα θέματα με θετικό τρόπο γιατί είστε κι εσείς απόφοιτος θετικών επιστημών, είστε μηχανικός κι εσείς όπως κι εγώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για μια επίσκεψη που πραγματοποιείται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών και τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κλίμα προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Κατά τον ίδιο «το προηγούμενο διάστημα και οι δύο λαοί πέρασαν δυσκολίες αλλά καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες αυτές αλλά αντίθετα βοήθησε η μια την άλλη».





Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα «το επόμενο διάστημα να αντιμεωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ανοιχτά ζητήαμτα για δεκαετίες και να βρίσκουμε λύσεις».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις του με το τουρκικό ρητό ότι «ο γείτονας χρειάζεται μέχρι και τη στάχτη του ξύλου που καίει ο γείτονας».

Παράλληλα ζήτησε να αντιμετωπίζονται τα θέματα και τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών «στα πλαίσια της λογικής και με ψυχραιμία»

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας εμποδίσουν οι προκαταλήψεις ή οι παρανοήσεις ορισμένων θεμάτων» συμπλήρωσε ο Γιλντιρίμ.

Απαντώντας, δε, στο ευφυολόγημα του Έλληνα πρωθυπουργού ο Τούρκος ομόλογός του σχολίασε ότι «είμαστε και οι δύο μηχανικοί και έχουμε ένα πραγματιστικό και θετικό τρόπο προσέγισης των προβλημάτων να αναλύουμε τις συντεταγμένες και να βρούμε τη λύση που χρειάζεται».

«Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μροστά μας και να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκλήσεις τις οποίες πιστεύω ότι σε ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο και σε κλίμα δικαιοσύνης και διαλόγου μπορούμε να επιλύσουμε» κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζοντας την ελπίδα η επίσκεψή του να συμβάλει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων τόσο σε επίπεδο εμπορικό όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων «μεταξύ μας».




Σχετική Ενημέρωση


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας