Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι ΗΠΑ ανοίγουν δύο μέτωπα: Στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 οπλισμένα με πυρηνικά στα σύνορα της Ρωσίας

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

facebook   twitter   more




-Η πόρτα του φρενοκομείου άνοιξε – Θα χτυπήσουν Α.Ουκρανία


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )


Νέο σκηνικό έντασης και πολέμου στην Ευρώπη ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις από την μεταστάθμευση σε βρετανικά αεροδρόμια αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-52 με πυρηνικά, βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή. Η είδηση μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNN. Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για δύο μέτωπα, Συρία-Α.Ουκρανία και Β.Κορέα. Τα δύο από αυτά θα ανοίξουν ταυτόχρονα…


Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποστέλλει εσπευσμένα προς την Ευρώπη αδιευκρίνιστο αριθμό στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52, που δύναται να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, για να λάβουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ανέφερε το CNN .





Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη συνοδεύονται και από 800 Αμερικανούς τεχνικούς και μέλη έχοντας προορισμό αεροπορική βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, «για να υποστηρίξουν ασκήσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη τον Ιούνιο.»


Μεταξύ αυτών των ασκήσεων θα έχουμε και μεγάλη νατοϊκή ναυτική άσκηση στη Βαλτική Θάλασσα με την επωνυμία (Baltops-2017), στην Αρκτική , ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν νατοϊκές ασκήσεις στη Λετονία.


Σύμφωνα τώρα με το έγκυρο περιοδικό Breaking Defence την ίδια στιγμή η αμερικανική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζει πυρετωδώς 100 νέα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-21 .





Η εκτίμηση αυτή έγινε με βάση την ενδελεχή ανάλυση των πιθανών σχεδίων πιθανών παγκόσμιων συγκρούσεων , τις ανάγκες ενός τέτοιου σεναρίου, την επιχειρησιακή εκπαίδευση και τις δυνατότητες επισκευής. Ο αριθμός αυτός έχει εγκριθεί άλλωστε και από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.


Επίσης το νεότερο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS Gerald R. Ford , είναι σχεδόν έτοιμο αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό των ΗΠΑ. Οι δοκιμές αποδοχής του πλοίου έλαβαν χώρα στις 26 Μαΐου.




Το αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο για πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι το 2020. Μέχρι τη στιγμής το πλοίο έχει να κάνει πολλές εξόδους στη θάλασσα για να δοκιμαστούν τα συστήματα μάχης και οι μηχανές του .


Το USS Gerald R. Ford έχει κοστίσει περίπου 13 δις $ και θεωρείται το πιο ακριβό πολεμικό πλοίο στον κόσμο.


Επιπλέον, οι σχεδιαστές έχουν εισαγάγει μια σειρά από νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογία stealth (για τη μείωση της ορατότητας του πλοίου στα εχθρικά ραντάρ).





Η Ρωσία ως γνωστόν από την δική της πλευρά, ξεκίνησε τις τελικές δοκιμές του συστήματος «νεκρό χέρι».

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Μόσχα είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός τρομερού συστήματος που αφορά την αντιπυραυλική και αντι-πυρηνική άμυνα, με το ελληνικό όνομα « Περίμετρος» ή «νεκρό χέρι».






Το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει ότι ξαφνικά οι Αμερικανοί έχουν σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές προσπάθειες και εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.


Κατά το παρελθόν έτος η «διαρροή πληροφοριών» για τα ρωσικά επιτεύγματα δεν είχε αφήσει ικανοποιημένη την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Ως αποτέλεσμα, χθες ο Αμερικανός δημοσιογράφος Bill Gertz δημοσίευσε άρθρο για τα μη επανδρωμένα ρωσικά υποβρύχια, τα οποία σχετίζονται με το πρόγραμμα «Status-6.»


Η χρήση του ρωσικού μη επανδρωμένου οχήματος υλοποιείται ήδη από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Β-90 «Σαρώφ».


Η ουσία του όλου σχεδίου όμως ανησυχεί σφόδρα τους Αμερικανούς.


Η ύπαρξη και μόνο των προηγμένων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων, η διαθεσιμότητα των οποίων εδώ και πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, προκαλεί πανικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το πρόγραμμα προβλέπει ότι τα πυρηνικά υποβρύχια πέμπτης γενιάς «Μπέλγκοροντ» και «Khabarovsk» θα μεταφέρουν τρία με έξι μη επανδρωμένα πυρηνικά οχήματα .




Αυτό επιβεβαιώνεται έμμεσα και από την αύξηση της διαμέτρου των σωλήνων των τορπιλών μέχρι 1600 mm από ειδικό πρόγραμμα, γνωστό με το όνομα «κεφαλόποδα».


Οι αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός ρωσικού σχεδίου για τη κατασκευή ενός μη-επανδρωμένου υποβρυχίου που έχει λάβει το κωδικό όνομα – Kanyon που εκτοξεύτηκε με επιτυχία στις 27 Νοεμβρίου από το υποβρύχιο δοκιμών του ρωσικού ναυτικού Sarov class που είναι ένα συμβατικό υποβρύχιο εκτοπίσματος 4.000 τόνων βασισμένο στα κλάσης Kilo ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εγκατασταθεί και ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας.


Το συγκεκριμένο USV έχει προκαλέσει ανησυχία στο Πεντάγωνο και ήδη ολόκληρα τμήματα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το νέο αυτό –πιθανόν οπλικό σύστημα.


Όλα τα δεδομένα δείχνουν πλέον ότι οδεύουμε στην τελική ευθεία μιας πιθανής αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας για το μέλλον του κόσμου , η οποία όμως θα είναι η πιο θανατηφόρα που έκανε ποτέ το ανθρώπινοι γένος στον πλανήτη γη.
pentapostagma.gr



loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας