Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ραγδαία πολεμική κλιμάκωση – Oμολόγησε σενάριο εισβολής το Μπαχρέιν – Τελεσίγραφο από Κατάρ: «Αν εισέλθετε στα χωρικά μας ύδατα, σας βυθίζουμε» – Το Κατάρ έβγαλε άρματα μάχης Leopard 2A7 με τους αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν Ελλάδα να παίρνουν θέσεις μάχης

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Το Κατάρ έστειλε τελεσίγραφο πολέμου σε Σαουδική Αραβία,


Του Βασίλη Καπούλα

 ΗΑΕ και Μπαχρέιν λέγοντας πως θα βυθίσει οποιοδήποτε πλοίο εισέλθει στα χωρικά του ύδατα ενώ έθεσε το στράτευμα του στην υψηλότερη κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας αναμένοντας εισβολή. Ταυτόχρονα αποσύρθηκε από το Συμβούλιο Συνεργασίας Κόλπου. Η Τουρκία στέλνει διαρκώς με μεταφορικά Α330 τρόφιμα και άλλα είδη.


Η Σαουδική Αραβία έστειλε αργά χτες τελεσίγραφο με το οποίο απαίτησε από το Κατάρ να τερματίσει όλους τους δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Χαμάς.


Το Κατάρ απάντησε αμέσως με κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων του.


Αρματα μάχης Leopard 2A7 μαζί με αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 155 mm/52 βγήκαν από στρατόπεδο και ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στα σύνορα ενώ ο Υπουργός Άμυνας της χώρας έδωσε διαταγή να βυθιστεί όποιο πλοίο εισέλθει στα χωρικά ύδατα.


Η πλατφόρμα Leopard 2A7+ που αποκτήθηκε από το Κατάρ είναι το πιο σύγχρονο Leopard 2 που κατασκευάστηκε από την KMW.


Οι Καταριανοί αξιωματικοί έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, κάτι βασικό.


Το Κατάρ ετοιμάζει σχέδιο πολεμικής αντιπαράθεσης καθώς πιστεύει ότι πλέον είναι μονόδρομος.


Το Μπαχρέιν ομολόγησε πριν λίγο ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» (σσ και εισβολή)!


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Sheikh Khalid bin Ahmed Al Khalifa, είπε ότι το Κατάρ δεν πρόκειται να αλλάξει την συμπεριφορά του.


«Δεν θα διστάσουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας και ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλες τις επιλογές ώστε να προστατευθούμε από το Κατάρ» τόνισε.


Χτες , οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ οι οποίες στάθμευαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ η οποία πολεμά εναντίον του σιιτικού κινήματος των Χούθι, το οποίο θεωρείται πως υποστηρίζεται από το Ιράν, επέστρεψαν εσπευσμένα στο εμιράτο





Οι δυνάμεις αυτές στάθμευαν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την πηγή αυτή, και συνέβαλαν στην σαουδαραβική άμυνα έναντι των επιθέσεων των Χούθι.


Ταυτόχρονα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε το αξιόχρεο του δημοσίου του Κατάρ, την ώρα που η συναλλαγματική ισοτιμία του ριάλ, του νομίσματος του εμιράτου, υποχώρησε σε χαμηλό ενδεκαετίας, ενώ οι ενδείξεις πως οι θεσμικοί επενδυτές σπεύδουν να αποσύρουν κεφάλαια από τη Ντόχα εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης στον Κόλπο εντείνονται.


Ο S&P μείωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του δημοσίου του Κατάρ κατά μία βαθμίδα, στο AA- (από το AA) και το έθεσε υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να αποφασίσει να το υποβαθμίσει εκ νέου μεσοπρόθεσμα.


Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η οικονομία του Κατάρ θα υποστεί πιθανότατα βαρύ πλήγμα από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα αλλά και κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση, διότι όπως ερίζουν το εμιράτο υποστηρίζει την «τρομοκρατία». Το Κατάρ διαψεύδει την κατηγορία αυτή.


Ο δεύτερος από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, ο Moody’s, τοποθετεί το κρατικό αξιόχρεο του Κατάρ στο Aa3, στο αντίστοιχο επίπεδο με τον S&P, ενώ ο Fitch Ratings στο AA.


Η ισοτιμία του ριάλ έναντι του δολαρίου υποχώρησε στο 3,6526:1, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2005, σύμφωνα με δεδομένα της Thomson Reuters.


Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Κατάρ έχει υποχωρήσει κατά 9,7% μέσα στις τρεις τελευταίες ημέρες, με υψηλούς όγκους συναλλαγών που υποδεικνύουν πως θεσμικοί επενδυτές αποσύρονται από την κεφαλαιαγορά του εμιράτου.










pentapostagma

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας