Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Η Παμμακεδονική Ένωση απαντά στα Σκόπια…

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Με ανακοίνωση της η Παμμακεδονικη ένωσης μακεδονικού αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, σχολιάζει το ζήτημα της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την επικείμενη κατά τις δηλώσεις προσπάθεια επίλυση το θέματος το ονόματος της γειτονικής χώρας με πρωτεύουσα τα Σκόπια, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός ο λεγόμενος γεωγραφικός πρσοσδιορισμός "erga omnes", γιατί δεν υπάρχει γεωγραφία χωρίς εθνογραφία. Ο γεωγραφικός χώρος και το όνομα της Μακεδονίας καθορίστηκε από τους Μακεδονόνες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ που αυτόχθονα κατοικεί στην περιοχή τουλάχιστον 7 χιλιετίες.

2. Οι οποιεσδήποτε ονοματοδοσίες του τύπου ΑΝΩ, ΣΛΑΒΟ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι εθνικά εγκληματικές και ολέθριες, γιατί η πρώτη προϋποθέτει και την ΚΑΤΩ με αποδοχή δικαιωμάτων στη Μακεδονική Ιστορία και η δεύτερη την αποδοχή της "μακεδονοποίησης"των Σλάβων είτε σερβικής απόκλισης (βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας-Τίτο), είτε βουλγαρικής με την κλασσική παράδοση διεκδίκησης του χώρου από τη Βουλγαρία (κομιτατζήδες-νεοκομιτατζήδες). Η Μακεδονία δεν είναι πίτα να κόβεται σε κομμάτια του τύπου "πάρε εσύ παίρνω εγώ".

3. Εφόσον θέλουν οι γείτονες να δείξουν διαλλακτικό πρόσωπο, μέσω του νέου πρωθυπουργού τους Zoran Zaev και του πρόσφατα μεταλαχθέντος μεταλαχθέντος ΥΠΕΞ Nikola Dimitrov (ο οποίος εξύβρισε την Ελλάδα με βαριές εκφράσεις το 2008, όταν τέθηκε Βέτο για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ), καλό θα ήταν να αποδεχθούν ότι είναι Σλάβοι, ότι δεν έχουν κανένα μα κανένα δίκαιο στη Μακεδνική Ιστορία διαχρονικά, να επιλέξουν αυτοί ένα όνομα (όχι εμείς) που να ανταποκρίνεται στο σλαβισμό τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στις προγονικές της εστίες, όπως το Μοναστήρι, τη Γευγελή, τη Στρώμνιτσα, την Αχρίδα, κλπ. Και να μην λησμονηθεί ότι πίσω από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων υπάρχει ο πρόεδρος George Ivanov, που προέρχεται από τις τάξεις του VMORO (των νεοκομιτατζήδων δηλαδή) με τη γνωστή συμπεριφορά.

4. Να γκρεμιστούν όλα τα αγάλματα - κατασκευές στη γειτονική χώρα, που αναφέρονται στην Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας και να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

5. Εμείς οι μακεδόνες έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στα ιερά σφάγια των μακεδονικών γενοκτονιών από τους Σλάβους (τους τελευταίους 3 αιώνες τουλάχιστο), οι οποίοι δεν εκτίμησαν ότι αν έχουν πολιτσμό, γλώσσα, θρησκεία, λόγο, γραφή αυτό το οφείλουν αποκλειστικά στους Μακεδόνες αδελφούς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, που δεν επέβαλλαν εην ελληνική γλώσσα, αλλά έφτιαξαν σλαβική σχεδόν εκ του μηδενός. 


Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική και ούτε αυτός είναι ο σκοπός μας, αλλά τονίζουμε αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν για τη λύση του "προβλήματος" που έχουν οι γείτονες. Εμείς οι Μακεδόνες δύο φορές Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν πρέπει να υποχωρήσουμεστα αδιαπραγμάτευτα της Ιστορίας μας, ούτε όμως και να γίνουμε ανάδοχοι (νονοί) των γειτόνων μας.».
voicenews.gr


loading...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας