Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Τουρκία ετοιμάζει νέα εισβολή στη Συρία με χρηματοδότηση του Κατάρ - Αυξάνεται η ένταση με τη Σ.Αραβία

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



H Τουρκία, αξιοποιώντας την εξωτερική της πολιτική του «δούναι και λαβείν»,

Της Λίνας Ακριβοπούλου

...ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία και ειδικότερα στην πόλη Ιντλίμπ με πρόσχημα θέματα ασφαλείας της περιοχής και με χρηματοδότηση, όπως όλα δείχνουν, από το Κατάρ.

Η Τουρκία αναμένεται να προβεί σε αυτή την «ειρηνευτική» εισβολή με αφορμή τις εντατικές μάχες που παρουσιάζονται στην περιοχή μεταξύ αντίπαλων τρομοκρατικών ομάδων (φιλότουρκοι ισλαμιστές και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα) και τις δολοφονίες των διοικητών τους, οι οποίοι έχουν ρίζες από Ντόχα και Ριάντ. Γεγονός που δείχνει ότι η Συρία αποτελεί ακόμη ένα «πεδίο μάχης» με αντίπαλα στρατόπεδα το Κατάρ και την Τουρκία και από την άλλη τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της.

Όπως υποστηρίζει η «Al Watan», που εκδίδεται στη Συρία, αντλώντας πληροφορίες από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, όπως η «Αχράρ αλ Σάμ», απειλούνται με διάλυση και γι’ αυτό ο τουρκικός Στρατός θα επιδιώξει επέμβαση στην περιοχή.

Ήδη οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αποστείλει εκατοντάδες μαχητές στις περιοχές Γιάρμπουλ και Αλ Ραάι στο βόρειο Χαλέπι, ώστε να προλειάνουν την επίθεση των τακτικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού.





Παράλληλα, η «Al Watan» σημειώνει ότι οι επιθέσεις της ‘Ταχρίρ αλ Σαμ Χάιατ (Συμβούλιο Απελευθέρωσης του Λεβάντε) έχει προκαλέσει ζημιές στους τουρκικούς σχεδιασμούς, και ο τουρκικός Στρατός άρχισε να σχηματίζει άλλο ένοπλο συνασπισμό στην περιοχή της Ιντλίμπ, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ., προκειμένου να αποτρέψουν την απόκτηση της κυριαρχίας στην περιοχή από την Αλ Κάιντα.

Αναφέρεται ακόμα ότι φόβος του Κατάρ είναι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από αυτό στην περιοχή, να εκληφθούν ως τρομοκρατικές από τη Σαουδική Αραβία και τις σύμμαχες με αυτή χώρες.


Φαίνεται ότι απώτερος σκοπός της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Ιντλίμπ ή τουλάχιστον τις παραμεθόριες περιοχές της σε ασφαλείς ζώνες, όπως η Τζαράμπλους. Για να το πετύχει αυτό απαιτούνται τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία μπορούν να καταβληθούν από το Κατάρ, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στο αραβικό αυτό κράτος του Περσικού Κόλπου και τη στήριξη που του παρέχει η Τουρκία.
el.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας