Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σαφής, κατηγορηματικός και ωμός ο Β.Πούτιν για τις παγκόσμιες εξελίξεις: «Κανείς δεν θα επιβιώσει σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου» – Τι έρχεται; (συγκλονιστικό βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more





Σαφής , κατηγορηματικός και κυρίως «ωμός» ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον Αμερικανό...


...σκηνοθέτη Ο. Στόουν για την σχέση Ρωσίας και ΗΠΑ αλλά και για το ρόλο του ΝΑΤΟ στον κόσμο.

«Κανείς δεν θα επιβιώσει σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου», είπε ο Βλαδίμηρος για να το ακούσουν καλά από την άλλη πλευρά του ατλαντικού όσου προκρίνουν πόλεμο και περικυκλώνουν την Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε την ταινία του Σ.Κιούμπρικ «Dr. Strangelove», η οποία δείχνει μια υποθετική πυρηνική σύγκρουση μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Αμερικής και εκεί εκμυστηρεύτηκε την δική του άποψη στον Αμερικανό σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ «Συνέντευξη με τον Πούτιν» θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ στις 12 με 15 Ιουνίου στο καλωδιακό κανάλι Showtime, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CBS.



«Κανείς δεν θα επιβιώσει», επανέλαβε ο Βλαδίμηρος στον Αμερικανό , ο οποίος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο την γνώμη του για την κυριαρχία των ΗΠΑ στην περίπτωση μιας «καυτής σύγκρουσης».

«Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένας πόλεμος που κανείς δεν θα επιζούσε », επανέλαβε ο Πούτιν.

Πούτιν και Τραμπ δεν έχουν ακόμη συναντηθεί τετ τα τετ και περιορίζονται σε μόνο τρεις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι νέες ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών θα λάβουν χώρα κατά τη σύνοδο κορυφής των «G-20 », που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο, τον Ιούλιο.




Ο Ρώσος ηγέτης αποκάλεσε τις υπάρχουσες σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, ως τις χειρότερες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, σημειώνοντας ότι το θεμέλιο της αμοιβαίας συνεργασίας που διαμορφώθηκε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, καταστράφηκε ολοσχερώς.





«Πάντα όμως υπάρχει ελπίδα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Υπάρχει πάντα η ελπίδα για όσο διάστημα δεν επιβαρύνονται με λευκά λουλούδια τα νεκροταφεία», δήλωσε ο Πούτιν με ένα χαμόγελο, όταν ρωτήθηκε για τον πιθανό ρόλο Τραμπ μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον ΥΠΕΞ Rex Tillerson να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, οι οποίες ευρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο.

«Ο πρόεδρος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν χρειάζεται να αφήσουμε αυτό που συμβαίνει στην αμερικανική πολιτική να παρέμβει στις σχέσεις των δύο χωρών, για αυτό πρέπει να επιτελέσουμε το έργο μας ξεκάθαρα και να πετύχουμε σαφή πρόοδο», δήλωσε ο Tillerson είπε στους δημοσιογράφους.

«Γιατί υπάρχει το ΝΑΤΟ;», ερώτησε ο Στόουν τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν απάντησε για το ρόλο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η συμμαχία τώρα αναζητά έναν εξωτερικό εχθρό για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της.

«Δεν υπάρχει πλέον το ανατολικό μπλοκ, ούτε πλέον η Σοβιετική Ένωση αλλά υπάρχει το ΝΑΤΟ , και νομίζω ότι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το ΝΑΤΟ χρειάζεται έναν εξωτερικό εχθρό, υπάρχει μια συνεχής αναζήτηση για έναν εξωτερικό εχθρό, ή κάποια πρόκληση να προκαλέσει κάποιον αντίπαλο.» είπε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ επέκρινε έντονα τη συμμαχία, αλλά μετά τις εκλογές υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υπάρχει με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη του θα πρέπει να καταβάλουν της εισφορά τους με «δίκαιο μερίδιο».

Στα τέλη Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μέρος στην πρώτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας . Σε αυτήν ο ίδιος πάλι απαίτησε από όλα τα μέρη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προκαλώντας ανησυχία στους «τζαμπατζήδες» όπως λέει ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες .

Η συνέντευξη του Β.Πούτιν έχει προκαλέσει πανικό στους ηγέτες της νέας τάξης πραγμάτων οι οποίοι από την μία απειλούν την Ρωσία συνεχώς, και από την άλλη ελέγχουν τον Τραμπ , για να μην ξεφύγει από τα άνομα σχέδια τους.






Πρόκειται για τους γνωστούς τύπους με με τα μαύρα κουστούμια , οι οποίοι σε περίπτωση παραφωνίας προκαλούν σοβαρές «επιπτώσεις «εξηγώντας » λεπτομερώς στον εκάστοτε πρόεδρο πως έχουν τα πράγματα».



Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι η συνεχή δράση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας , ειδικά μετά την χθεσινή μεταστάθμευση βομβαρδιστικών βαρέου τύπου στην Εσθονία , η οποία αποτελεί σοβαρότατη πρόκληση για την Μόσχα.

Που το πάει όμως η ηγεσία του ΝΑΤΟ και γιατί δείχνει να μην φοβάται ; Ολόκληρη η συνέντευξη του Β.Πούτιν ίσως μας διαφωτίσει λίγο.







pentapostagma.gr


loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας