Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μετά το Κατάρ έρχεται και η σειρά της Τουρκίας;

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more


Φόβοι στην Άγκυρα για την αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ


Το ξέσπασμα της κρίσης του Κατάρ φαίνεται να είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου" της αμερικανικής στρατηγικής σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η προεδρία Τραμπ έχει δείξει την αποφασιστικότητά της για την πάταξη των τζιχαντιστών ξεκινόντας όχι από την αποκλειστική αντιμετώπιση των οργανώσεων, όπως έκανε ο Ομπάμα, αλλά από τις "κορυφές", δηλαδή εξουδετερώνοντας τα κράτη που υποθάλπτουν και χρηματοδοτούν ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις. Εκτός του Κατάρ και διαφόρων άλλων κρατών του Κόλπου που έχουν "φλερτάρει" έντονα με τους τζιχαντιστές, είναι και η Τουρκία η οποία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για υποβοήθηση μαχητών του ISIS.






Οι σχέσεις Τουρκίας και Κατάρ είναι εντονότατες. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι πρώτοι Τούρκοι στρατιώτες και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης του Τουρκικού Στρατού τύπου ACV-15 έφτασαν στο Κατάρ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν τότε για 88 Τούρκοι στρατιώτες και Αξιωματικοί με 15 ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ ACV-15 που αναπτύχθηκαν στο Κατάρ εγκαινιάζοντας την παρουσία των Τούρκων στη χώρα. 






Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχη Ihsan Bülbül οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετα την ανάπτυξη των πρώτων 88 Τούρκων στρατιωτικών στο Κατάρ πρόκειται να στείλουν στο Αραβικό κράτος σε πρώτη φάση 500-600 άτομα, ενώ στο μέλλον ο αριθμός θα αυξηθεί στους 3000 στρατιωτικούς.

Αυτή η Τουρκική δύναμη Ταχείας Αναπτύξεως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της άμυνας του Κατάρ σε περιόδους κρίσης αξιοποιώντας την υποδομή που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες.

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης:



Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν ήταν από χθες στα τηλέφωνα, όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όντας φανερά ανήσυχος για το σύμμαχό του εμίρη του Κατάρ διότι γνωρίζει ότι η βιωσιμότητα της αραβικής χώρας εξασφαλίζει την προεδρία του στην Τουρκία. Ωστόσο, το μέλλον του "σουλτάνου" μοιάζει δυσοίωνο μέρα με την ημέρα.
el.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας