Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Kρίσιμες ώρες για τον πλανήτη – Η Ρωσία αποκάλεσε την κατάρριψη από τις ΗΠΑ συριακού αεροσκάφους ως «πολεμική πρόκληση» και υποσχέθηκε κατάρριψη αμερικανικού μαχητικού!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ






Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Διέκοψε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ στη Συρία και τόνισε πως θα καταρρίπτει ότι πετάει στον συριακό εναέριο χώρο


στις περιοχές και ζώνες επιχειρήσεων συριακών και ρωσικών μαχητικών. Αυτό ανακοίνωσε η Μόσχα πριν λίγο ενώ στρατιωτικές πηγές τόνιζαν πως «ελπίζουμε οι ΗΠΑ να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα μας, τότε θα δουν στην πράξη ότι η κατάρριψη δεν είναι μακριά»…


Πολεμικές προετοιμασίες υλοποιούν πλέον οι Ρώσοι στην Συρία με την άμεση ενεργοποίηση της αεράμυνας μαζί με την Συρία μετά την απροκάλυπτη επίθεση των ΗΠΑ σε συριακό αεροσκάφος , κατανοώντας τι ακριβώς «παιχνίδι» παίζουν οι ΗΠΑ.


«Η κατάρριψη από αμερικανικά αεροσκάφη ενός συριακού αεροσκάφους Su-22 μπορεί πραγματικά να χαρακτηριστεί ως επιθετική πολεμική ενέργεια», ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.





«Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών υπό το πρόσχημα της» καταπολέμησης της τρομοκρατίας «εναντίον των νομίμων ενόπλων δυνάμεων κράτους μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημείωσε η ανακοίνωση .


Την προκλητική αμερικανική ενέργεια στη Συρία επέκρινε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σέβονται την εθνική κυριαρχία της χώρας και να έχουν συντονισμό στις επιχειρήσεις με τη Δαμασκό, όπως πράττει η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία.


Η Μόσχα τόνισε ότι η κατάρριψη συριακού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της χώρας αποτελεί μια κυνική παραβίαση της κυριαρχίας του.


Επίσης οι Ρώσοι αξιωματικοί στην βάση στην Συρία είναι έξαλλοι με τους Αμερικανούς ,διότι οι τελευταίοι δεν χρησιμοποίησαν το κανάλι «επικοινωνίας» με τη Ρωσία για την πρόληψη ατυχημάτων στον αέρα.


Η Μόσχα διέκοψε τη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά, στο πλαίσιο του μνημονίου για την πρόληψη των ατυχημάτων στον ουρανό πάνω από τη Συρία.


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε από την Ουάσιγκτον να προβεί σε λεπτομερή έρευνα για το περιστατικό και να υποβάλει τα αποτελέσματά της.


Υπενθυμίζουμε ότι στην χθεσινή επίθεση του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών χτυπήθηκε και καταρρίφθηκε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, με την δικαιολογία ότι αυτό βομβάρδιζε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην περιοχή της Raqqa.





Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας σχολίασε σχετικά με την καταστροφή του συνασπισμού της Συρίας Su-22


Σύμφωνα με την Δαμασκό το συριακό μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος» , ενώ Σύροι αξιωματούχοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για μη συντονισμό των επιθέσεων εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.


Υπενθυμίζουμε ότι και παλαιότερα είχαμε δραματικές σκηνές στην Συρία καθώς αεροσκάφη του Αμερικανικού Συνασπισμού «βομβάρδισαν» με φυλλάδια στο Al-Tanf τον συριακό Στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν μαζί.


Το γεγονός αυτό έγινε μόλις ο συριακός Στρατός έφτασε στην περιοχή Shehmi, 55 χλμ από την Al-Tanf. Tα φυλλάδια έστελναν τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ να μην επιχειρήσει να προχωρήσει ο συριακός Στρατός και να αποσυρθεί στην σταυροδρόμι Zaza. Μαχητικά της Ρωσίας αναχαίτισαν για δεύτερη φορά Αμερικανικό αεροσκάφος και η μάχη ξεκινάει.


Πρόκειται για πολεμικό τελεσίγραφο των ΗΠΑ, που λένε με αυτό τον τρόπο στον συριακό Στρατό να σταματήσει και να διατηρήσει την απόσταση των 55 χλμ από τις Αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Ταυτόχρονα οι αμερικανικές δυνάμεις και οι FSA βομβάρδισαν τον συριακό Στρατό με ρουκέτες Grad νότια της Zaza καθώς και με οπλισμένα drone.





Είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος του FSA στην περιοχή είναι να διατηρηθεί η απειλή προς την Δαμασκό και να αποτραπεί στον συριακό Στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με την Χεζμπολάχ να καταλάβουν την περιοχή δίπλα στα ιρακινά σύνορα και να διασφαλίσει την ενότητα και ακεραιότητα του συριακού εδάφους.


O FSA δεν συγκρούεται με τον ISIS. Στόχος του είναι να επιτίθεται στον συριακό Στρατό με αμερικανική υποστήριξη.


Έτσι και χθες το βράδυ, οι Αμερικανοί ήθελαν να «διώξουν» τους Σύρους πιλότους από την περιοχή και τίποτε άλλο για να καταλάβουν αυτή την Ράκκα .

Τελευταίες πληροφορίες πριν λίγο αναφέρουν ότι το θέμα τείνει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον πλανήτη. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής και της «συνεργασίας» στην Συρία, αν και όπως όλα δείχνουν οδεύουμε σε κάτι άλλο πολύ πολύ μεγαλύτερο.
pentapostagma.gr



Σχετική Ενημέρωση



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας