Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μουσταφά Ντεστιτζί: Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος θα δεχτείτε ότι η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Ο ηγέτης του ακροδεξιού εθνοϊσλαμιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας, Μουσταφά Ντεστιτζί,


ανέβασε αρκετά tweets στα οποία καλούσε τον πλανήτη να δεχτεί ότι η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί, ισχυριζόμενος επίσης ότι η Ελλάδα κατέστρεψε τζαμιά σε Θεσσαλονίκη και Θράκη


Ο ηγέτης του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας, ο οποίος μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας του με τον Τούρκο Πρόεδρο επιθυμεί διακαώς την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί. Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή».

Στην συνέχεια, ο ίδιος εθνοϊσλαμιστής Ντεστιτζί ισχυρίζεται ότι με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού το τουρκικό έθνος θα τιμήσει την μνήμη του Μωάμεθ Πορθητή.





Ο ακροδεξιός Ντεστιτζί αναφέρθηκε και στα τζαμιά που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο –Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη- ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η ελληνική πλευρά τα κατέστρεψε.

Το Κόμμα Μεγάλης Ενότητας το οποίο απευθύνεται σε μια μερίδα του Κινήματος Γκρίζων (Λύκων), το Κίνημα Αλπερέν, που επιλέγει να συνδυάσει τον παντουρκισμό με την ισλαμιστική ιδεολογία.

Στο παρελθόν ο Ντεστιτζί είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει το Κίνημα Γκιουλέν. Στην συνέχεια άλλαξε γραμμή και προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συγκεκριμένη επιλογή ωστόσο έχει προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους του κινήματος του.
tribune.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας