Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ MIT ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ «ΒΙΤΡΙΝΑ» ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Δίκτυο παρακολούθησης μέσω τεμενών, τουριστικών γραφείων και «εικονικών εταιρειών»,


είχε στήσει η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών MΙT στη Γερμανία, για να παρακολουθεί Κούρδους αλλά και Τούρκους που είναι αντίθετοι στην πολιτική του Ερντογάν. Επικεφαλής του τουρκικού «δικτύου πληροφοριών» της Γερμανίας, ήταν πρώην σύμβουλος του Eρντογάν την περίοδο της πρωθυπουργίας του.


Δημοσίευμα του κουρδικού πρακτορείου FIRAT, αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση της ΜΙΤ (Milli İstihbarat Teskilati) εστιάζοντας στο ότι η υπηρεσία πληροφορίων στο διάστημα 2011-2015, είχε δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας ως «κάλυμμα» εταιρείες που είχε συστήσει. Το δίκτυο αποκαλύφθηκε όταν οι Μονάδες της Διεύθυνσης Ποινικών Αδικημάτων της πόλης Έσσεν της Γερμανίας ξεκίνησαν να παρακολουθούν άτομο τουρκικής καταγωγής, που ήταν παραχαράκτης. 


Το εν λόγω άτομο επικοινωνούσε συχνά με κάποιον τουρκικής καταγωγής, ο οποίος ονομάζεται Ahmet Duran Yuksel, και φερόταν ως ιδιοκτήτης ταξιδιωτικής εταιρείας, στην πόλη Wuppertal. Ο Yuksel στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η αστυνομία ωστόσο κινητοποιήθηκε όταν ο Yuksel στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποκαλούσε άγνωστο άτομο ως πρόεδρο ή κυβερνήτη.




Το εν λόγω άτομο αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Muhammet Taha Gergerlioglu (σύμβουλος του Ερντογάν) και το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Yuksel είχαν χαρακτήρα αναφοράς, κέντρισε την Γερμανική αστυνομία να διευρύνει τον κύκλο παρακολούθησης των συνδιαλέξεων. Από την αξιολόγηση των μετέπειτα στοιχείων αποκαλύφθηκε ότι το υλικό αφορούσε πληροφορίες, φωτογραφίες Κούρδων και ατόμων τουρκικής καταγωγής που είναι αντιπολιτευόμενα στο καθεστώς του Ερντογάν, τα οποία μοιράζονταν από μέσα επικοινωνίας όπως «Skype», «WhatsApp», και «Viber» και κατέληγαν στο δίκτυο που είχε στήσει ο σταθμάρχης της MIT στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ο Muhammet Taha Gergerlioglu και ο Goksel Gurel στην Φρανκφούρτη και ο Ahmet Duran Yuksel σε άλλη πόλη είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της σύστασης δικτύου κατασκοπείας σε γερμανικά εδάφη. Ωστόσο γρήγορα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων των δύο χωρών.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΒΙΤΡΙΝΑ»

Σύμφωνα με to δημοσίευμα της Firat, υπάρχουν επίσημα έγγραφα, σχετικά με την επιχείρηση περιορισμένης ευθύνης «MTG» που συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, σε μια κωμόπολη κοντά στην πόλη Mannheim, στα οποία αναφέρεται ότι ο σκοπός της σύστασής είναι «η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Τουρκίας- Γερμανίας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι τυχαία τα αρχικά της εταιρείας, τα οποία είναι και τα αρχικά του ονόματος του ο Muhammet Taha Gergerlioglu, ο οποίος στα έγγραφα αναφέρεται ως γενικός διευθυντής της εταιρείας.




Το δίκτυο δράσης του πράκτορα Gergerlioglu, δεν φέρεται να περιορίζεται μόνο στη Γερμανία, καθώς όπως διαπιστώθηκε από το διαβατήριό του, που κατασχέθηκε κατά τη σύλληψή του, εξακριβώθηκε ότι ταξίδευε συχνά στις εξής χώρες : Ελλάδα, Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Λίβανο, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα. 

Στο 40σέλιδο κατηγορητήριο που συνέταξε το Δικαστήριο Koblenz, για τον Gergerlioglu και την ομάδα του, αναφέρεται ότι ο ίδιος είναι εξωτερικός συνεργάτης της MΙT και επικεφαλής ενός «παράνομου» δικτύου, που απαρτίζεται από «παράτυπους» συνεργάτες της υπηρεσίας και ότι όλες τις πληροφορίες που συνέλεγε από τη Γερμανία της προωθούσε στην τουρκική Ασφάλεια.
thinknews.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας