Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ποιοι θέλουν να πάρουν τους Βλάχους από την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Διαχρονικός ο πόλεμος κατά των Ελλήνων


Εδώ και χρόνια υπάρχει η «βρώμικη» προπαγάνδα στην Ελλάδα, η οποία θέλει να δημιουργήσει βλάχικη μειονότητα στην χώρα αποβλέποντας σε ξένα συμφέροντα πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά.

Όλα αυτά την στιγμή που η ελληνικότητα του φύλου αυτού ομολογείται σήμερα από διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά πολύ περισσότερο διατυμπανίζεται από τους ίδιους τους Βλάχους.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη ιστορικά τεκμηριωμένη άποψη, Βλάχος είναι ο λατινόφωνος, ο υπήκοος του ρωμαϊκού κράτους που χρησιμοποίηση την λατινική γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα «Βλάχος» είναι ο δίγλωσσος Έλληνας της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της διασποράς.

Η επικρατέστερη από τις θεωρίες που αναπτύχθηκαν σχετικά με την προέλευση των Βλάχων, είναι αυτή που δέχεται πως οι Βλάχοι ανέκαθεν ζούσαν γύρω από την Πίνδο και τα βουνά στην Ήπειρο, την Θεσσαλία και την Μακεδονία. Εξάλλου κατά την εποχή του Βυζαντίου, η ονομασία που δινόταν στην Αιτωλοακαρνανία ήταν «Μικρή Βλαχία».

Από εκεί με το πέρασμα των αιώνων έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα.

Με την κατάκτηση των περιοχών αυτών από τους Ρωμαίους τα βλάχικα αυτά νομαδικά φύλα στρατολογήθηκαν όπως και οι υπόλοιποι λαοί και τα υπόλοιπα φύλα που ανήκαν στην αχανή ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Αυτοί αποτέλεσαν τον κορμό της συνοριοφυλακής και του στρατού, ο οποίος πάντως διοικούνταν από υψηλόβαθμους Ρωμαίους.

Εκτός από τις θέσεις αυτές, οι Ρωμαίοι πονηρά σκεπτόμενοι χρησιμοποιούσαν τους κατοίκους των κατακτημένων περιοχών, μεταξύ των οποίων και τους Βλάχους, σε θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Όπως ήταν επόμενο η ρωμαϊκή κυριαρχία επέβαλε εκτός των άλλων και την γλώσσα της σαν ομοιόμορφο μέσα επικοινωνίας μεταξύ των πολύγλωσσων αυτών λαών.

Έτσι., η αφομοίωση των λατινικών στοιχείων με τις κατά τόπους γλώσσες δημιούργησε διάφορα γλωσσικά ιδιώματα, μεταξύ των οποίων και η βλάχικη γλώσσα.

Οι Βλάχοι αντιστάθηκαν σθεναρά στην αφομοίωση της γλώσσα τους από αυτήν του κατακτητή και έτσι δημιουργήθηκε ένα γλωσσικό ιδίωμα σύνθετο, το οποίο αποτελούνταν από στοιχεία της λατινικής και της ελληνικής γλώσσας.

Ο Βλάχοι, παρά τις επιρροές των Ρωμαίων διατήρησαν, εκτός από την γλώσσα, και την εθνική τους συνείδηση μαζί με όλα τα λαογραφικά στοιχεία, ήθη και έθιμα. Όλα αυτά στηριγμένα στην ελληνική παράδοση έχουν βαθιές τις ρίζες τους στην αρχαία και βυζαντινή εποχή.

Η σπουδαία πάντως συνεισφορά των Βλάχων προς το Έθνος ξεκινά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.





Οι Βλάχοι που ήδη έχουν μεταναστεύσει και οργανωθεί στην περιοχή των Βαλκανίων μεταλαμπαδεύουν εκεί το Πνεύμα του Ελληνισμού. Διαπρέπουν στο εμπόριο, στην βιοτεχνία, στα οικονομικά αλλά και στα γράμματα και αποδεικνύονται σπουδαίου ευεργέτες για την χώρα τους.

Με όλα τα μέσα βοηθούν τον απελευθερωτικό αγώνα στην μητέρα Ελλάδα και ανάμεσα τους εμφανίζονται άνδρες με απαστράπτουσα προσωπικότητα.

Μεταξύ αυτών ο Αρσάκης, ο Αβέρωφ, ο Τοσίτσας, ο Ζάππας, ο Σίνας, ο Πατριάρχης Ιωακείμ, ο Κολλέτης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Βαλαωρίτης, οι οπλαρχηγοί Χατζηπέτρος και Ολύμπιος.

Οι γείτονές μας Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Σκοπιανοί πολλές φορές προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους δραστήριους και έξυπνους Βλάχους ως τμήμα των δικών τους λαών και ως μειονότητα στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να εξετάσουν διεξοδικά τις ιστορικές συνθήκες αλλά και την ελληνική συνείδηση των ίδιων των Βλάχων.

Στηριζόμενοι στην βλάχική γλώσσα, που όπως είπαμε αποτελεί γλωσσικό ιδίωμα της λατινοελληνικής, προσπάθησαν να αφανίσουν την ελληνική συνείδηση των Βλάχων λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Στις προσπάθειες βέβαια αυτές έχουν ως ακλόνητο Σύμμαχο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (σ.σ. βαθύ κράτος), οι οποίες με ανακοίνωση τους έσπευσαν να δηλώσουν πως οι Βλάχοι πρέπει να θεωρηθούν μειονότητα ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Στις δηλώσεις αυτέ αντέδρασαν έντονα οι απανταχού Βλάχοι ως εκπρόσωποι επίσημων συνδέσμων ξεκαθαρίζοντας πως είναι Έλληνες!

Σήμερα οι Βλάχοι είναι διασκορπισμένοι σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Σε όλες τις περιοχές αυτές έχουν διαπρέψει κυρίως στον εμπορικό τομέα.

ΠΗΓΗ: Δημοσθένης Λιακόπουλος, Γη ο πλανήτης των Ελλήνων, ΤΟΜΟΣ 1,Όταν μιλούν οι πέτρες






ΠΗΓΗ: el.gr


loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας