Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση κουρδικού κράτους» - Λυσσαλέα επίθεση στην Αφρίν (βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




O R.T.Erdogan ανακοίνωσε επί της ουσίας στο ρωσικό Τύπο την εισβολή στην βόρεια Συρία του τουρκικού Στρατού με αντικειμενικό σκοπό την μη ίδρυση κουρδικού κράτους.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οι δηλώσεις του είχαν ευρεία διάδοση στο ρωσικό Τύπο καθώς ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «δεν θα επιτρέψω τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Συρίας και θα οργανωθεί μια νέα στρατιωτική επιχείρηση, ακόμη και εν όψει της παραμικρής απειλής» θέλοντας να αποτρέψει τις εξελίξεις και πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να καταλάβουν την Μανμπίτς και την Ράκκα».






«Βλέπουμε αρνητικές διεργασίες να λαμβάνουην χώρα στη Συρία αυτή τη στιγμή και εάν αυτή η κατάσταση απειλήσει τα σύνορά μας θα αντιδράσουμε όπως κάναμε με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη»(https://www.haberler.com/cumhurbaskani-erdogan-suriye-nin-kuzeyinde-bir-9773552-haberi/).

Μία επιχείρηση βέβαια που το κέρδος της ήταν εξαιρετιικά αμφίβολο. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όμως επιτέθηκε και κατά των Αμερικανών οι οποίοι και υποστηρίζουν με οπλισμό τις κουρδικές δυνάμεις του PYD που στην ουσία αποτελούν τους SDF

«Οι δυνάμεις του Συνασπισμού υπό την αμερικανική ηγεσία παίζουν στοιχήματα για λογαρισαμό των κουρδικών ομάδων»




Το ότι οι δηλώσεις Ερντογάν δημοσιεύθηκαν εκτενώς στον ρωσικό Τύπο δείχνει ότι η Μόσχα ναι μεν δεν συμμετέχει ενεργά στην διαμάχη Τούρκων και Αμερικανών-Κούρδων αλλά επιθυμεί την εμπλοκή της Άγκυρας εναντίον του βασικού γεωπολιτικού της αντιπάλου, που είναι ο αμερικανικός παράγοντας.

Οι Ρώσοι δεν στρέφονται εμφανώς κατά των Κούρδων διότι τους χρειάζονται ως συμμάχους στο πεδίο της μάχης, δεν είναι αρνητικοί ως προς την ίδρυση του κουρδικού κράτους διότι δεν θέλουν έναν παντοδύναμο και ανεξέλγκτο Ερντογάν, αλλά δεν θέλουν και την δημιουργία ενός αμερικανικού προτεκτοράτου που θα κάνει ότι ζητάνε οι Αμερικανοί.

Η νέα τουρκική εισβολή μετά την «Ασπίδα του Ευφράτη» ξεκίνησε με «καταιγίδα πυρών πυροβολικού» στην πόλη Αφρίν της Συρίας.

Το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε κατά της πόλης που ελέγχεται από το YPG, που είναι παρακλάδι του PKK.

Οι ομοβροντίες θεωρούνται προπαρασκευή για επερχόμενη έφοδο του τουρκικού Στρατού

Μόνο την πρώτη ώρα εβλήθησαν 20 οβίδες κατά της συριακής πόλης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τουρκική Κιλίς.

Στην πόλη βρίσκεται μια ταξιαρχία του YPG και έχει δημιουργήσει πολλαπλές γραμμές άμυνας
el.gr






ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας