Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ελέγχει τα δεδομένα για την εξολόθρευση του ηγέτη του ISIS * από επιδρομή της Ρωσικής Αεροπορίας

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more





Στην φωτογραφία δείχνει να καίγεται ο ηγέτης του ISIS Ibrahim Abu Bakr al-Baghdadi.
          

© AFP 2017 / Prakash Singh
ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουνίου – RIA Novosti. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ελέγχει τις πληροφορίες μέσω διαφόρων διαύλων σχετικά με την εξολόθρευση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους * Ibrahim Abu Bakr al-Baghdadi ως αποτέλεσμα της επίθεσης Ρωσικού αεροσκαφους, όπως αναφέρθηκε στην υπηρεσία

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των τρομοκρατών θα μπορούσε να εκκαθαριστεί στις 28 Μαΐου κατά τη συνάντηση στο νότιο προάστιο της Raqqah.

Ο υψηλού επιπέδου μαχητής που ήταν μέρος του ‘Συμβουλίου Πόλεων’ του ISIS* και περίπου 330 τρομοκράτες έγιναν θύματα αυτής της επίθεσης του ρωσικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, μεταξύ των εκκαθαρισμένων τρομοκρατών – είναι ο «emir» της Raqqah Abu al-Hagi al-Mysri, ο Ibrahim An-Nayef al-Hadzh που ελέγχει την περιοχή από την Raqqah έως την Es-Sukhne και ο «επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του ISISI» * Suleyman Al-Shauakh.

Ελήφθησαν πληροφορίες σχετικά με μια συνάντηση αρχηγών μαχητών από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στα τέλη Μαΐου. Κατά την επικύρωση των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των διαδρομών εξόδου των μαχητών από την Raqqa μέσω του λεγόμενου “νότιου διαδρόμου” .

Το αεροσκάφος επιτέθηκε τη νύχτα στις 28 Μαΐου, από τις 00:35 έως τις 00:45 ώρα Μόσχας, αφού τα δεδομένα σχετικά με τον τόπο και την ώρα της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκαν μέσω UAVs. Αναφορικά με αυτό το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε την Αμερικανική πλευρά ότι θα χτυπήσει εκ των προτέρων.





Ο Al Bagdadi , είναι στην πραγματικότητα – ο Ibrahim Awad Ibrahim el-Badri, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως τον Ιούλιο του 2014, όταν από το τζαμί της κατεχόμενης από τον ISIS * πόλης της Mosul κήρυξε τη δημιουργία του «ισλαμικού χαλιφάτου» στη Μέση Ανατολή. Έκτοτε, τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πολλές πληροφορίες σχετικά με την δολοφονία του , αλλά δεν βρήκαν επιβεβαίωση.

Οι αμερικανικές και ιρακινές μυστικές υπηρεσίες υποθέτουν ότι ο αρχηγός του ISIS * μπορεί να κρύβεται στην περιοχή του οικισμού El-Baad κοντά στα συριακά σύνορα. Η Daily Mail με αναφορά την τηλεόραση της Συρίας ανέφερε στις 11 Ιουνίου ότι ο Al Bagdadi , πιθανότατα, εκκαθαρίστηκε ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής στην Raqqah. Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος Amaq που συνδέεται με τους ισλαμιστές δεν δημοσίευσε ακόμη καμία επιβεβαίωση αυτών των μηνυμάτων.

* τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσία.

Η εξέλιξη της κατάστασης – σε ένα ειδικό κεφάλαιο του RIA Novosti ‘Ο πόλεμος στη Συρία [1]’ >>

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] Война в Сирии
( http://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru
triklopodia.gr
tokoutsavaki.blogspot.gr



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας