Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σε πολεμικό κλοιό η Κύπρος! Τι συμβαίνει

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Χαμός στην κυπριακή ΑΟΖ από χθες


Πραγματικό χάος επικρατεί στην κυπριακή ΑΟΖ τις τελευταίες μέρες, αφού με μεγάλη συμμέτοχη ολοκληρώνεται σήμερα 2 Ιουνίου η μεγάλη πολυεθνική άσκηση Search and Rescue με την επωνυμία «Αργοναύτης 2017» που οργανώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή ευθύνης της για Έρευνα και Διάσωση στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός του FIR Λευκωσίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, ενώ το Ισραήλ έστειλε για πρώτη φορά παρατηρητές στην άσκηση αυτή. 






Ο σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση των συμμετεχόντων στις διαδικασίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας κατά την διάρκεια επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων και έρευνας – διάσωσης



Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η άσκηση αυτή είναι οι αναφορές του ναυτικού Αρχηγείου των ΗΠΑ στην Μεσόγειο και του 6ου Στόλο:

«..Στόχος είναι να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα των δυνάμεων των συμμετεχόντων κρατών καθως και η προώθηση της φιλίας, της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας» ενώ επισημαίνεται ότι η άσκηση «βοηθά την προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και της Ασφάλειας στην περιοχή».







Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην άσκηση με το αντιτορπιλικό USS Mahan (DDG 72) κατηγορίας Arleigh Burke και με ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon. Από την πλευρά της, η Ελλάδα συμμετείχε με ένα Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), ένα αεροσκάφος C-130 και προσωπικό.

Φυσικά, από την άσκηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η τουρκική προκλητικότητα. Χθες, 1η Ιουνίου, οι «αρχές» του ψευδοκράτους εξέδωσαν τρεις παράνομες αναγγελίες για την διεξαγωγή ασκήσεων την 13η Ιουνίου σε περιοχή που καλύπτει όλο το βόρειο τμήμα του FIR Λευκωσίας, αλλά και όλη την περιοχή ευθύνης SAR μεταξύ του Ακάμα και του Καστελόριζου.

Η παράνομη αναγγελία «Ν0115/17» αφορά άσκηση SAR σε «διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο της Μεσογείου», η «Ν0114/17» για άσκηση της Τουρκικής Αεροπορίας χωρίς πυρά, και η «Ν0113/17» και πάλι για άσκηση SAR.
el.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας