Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΣΤΗΝΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ… «ΜΥΤΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΟΥ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Την πόλη Αίνος, ακριβώς στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, μια παλιά βυζαντινή μητρόπολη με πολλές βυζαντινές μεγαλοπρεπείς εκκλησίες,


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 επέλεξαν οι Τούρκοι για να στήσουν ένα καινούργιο μεγάλο λιμάνι πολλών προδιαγραφών με αραβικά κεφάλαια.





Η περιοχή αυτή του κόλπου του Σάρου, είναι μια άκρως ευαίσθητη περιοχή καθώς οι Τούρκοι συχνά παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά πλοία με αποκορύφωμα τις προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, καλύτερα Λαδοξέρα, όνομα που παραπέμπει σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στην περιοχή.


Όπως έγινε γνωστό, στις 10 Μαΐου επιστέφτηκε την Αδριανούπολη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, με τον πρόεδρο Αραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, και εκεί συναντήθηκαν με τον νομάρχη Αδριανούπολης, (όπου υπάγεται ο Αίνος), Günay Özdemir, τον δήμαρχο, Recep Gürkan, και τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Recep Zıpkınkurt, όπου συζήτησαν το σχέδιο για την δημιουργία μεγάλου λιμένος στην περιοχή του Αίνου.






Το λιμάνι αυτό, όπως υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θα δημιουργήσει αφ’ ενός τουριστική κίνηση σε μια απομονωμένη μέχρι σήμερα περιοχή και αφ’ ετέρου θα ωφελήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Μάλιστα, όπως τόνισε, θα ανταγωνίζεται την γειτονική ελληνική Αλεξανδρούπολη, (Dedeağaç για τους Τούρκους).


Και όλα αυτά στην μύτη του ελληνικού Έβρου.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikoswxeiladakis.gr



loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας