Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η βασίλισσα Σοφία προσκύνησε την Αγία Ελένη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Την επιθυμία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό εξέφρασε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας,


η οποία το μεσημέρι πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής.


Τη βασίλισσα Σοφία, η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ναού ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

«Βρίσκεστε σε έναν φτωχό Δήμο, που έχει φτωχούς και απλούς ανθρώπους, αλλά υπερήφανους και αξιοπρεπείς και εδώ αυτές τις μέρες χτυπά η καρδιά της Χριστιανοσύνης», εξέφρασε προς τη βασίλισσα Σοφία ο Επίσκοπος Φαναρίου, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας της Πεντηκοστής για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.





Μάλιστα, της προσέφερε εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ένα συλλεκτικό γραμματόσημο από την επετειακή σειρά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από της ιδρύσεως του Οργανισμού.

Η βασίλισσα Σοφία, κατόπιν επιθυμίας της, ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και τον προϊστάμενο του προσκυνήματος αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη για τον αρχαίο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή της στις εγκαταστάσεις της Αποστολικής Διακονίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και αρκετούς από τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο Θεολογικό Οικοτροφείο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε για το έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

tribune.gr

loading...


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας