Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μήπως κρύβουν κάτι «άλλο» οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη;

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more





Δεν έχουν προηγούμενο οι επιθέσεις που εξαπολύει ο γραφικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στη Δικαιοσύνη και δεν είναι ο μόνος.


Τη μια στόχος είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, την άλλη είναι ο Άρειος Πάγος, η αγριότητα αυτών των επιθέσεων από έναν τύπο που απολαμβάνει της βουλευτικής ασυλίας και δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς, αρχίζει να προκαλεί ερωτηματικά.


Καταρχάς, οι απορίες δημιουργούνται και από την ολόπλευρη στήριξη που του προσφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με αυτό τον έμμεσο τρόπο προσυπογράφει τη συμπεριφορά του απροσάρμοστου πολιτικά και άξεστου αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μετατρέπεται σε τιμητή της Δικαιοσύνης παρότι ο ίδιος αφενός παραδέχθηκε ότι τηρούσε διπλά βιβλία ως δήμαρχος (μοιάζει με αδίκημα ή κάνουμε λάθος;) και αφετέρου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον αντικαπνιστικό νόμο, άρα το σύνολο της πολιτικής ευθύνης περνά ξεκάθαρα στους ώμους του.


Εάν δεν είναι τόσο κυνικοί και ταυτόχρονα αφελείς, υπολογίζοντας πολιτικά ότι θα προσποριστούν οφέλη τροφοδοτώντας την έμφυτη καχυποψία και τη φυσική ροπή στη συνωμοσιολογία πολλών Ελλήνων, αρκετοί εκ των οποίων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καταπιεί αμάσητη την προεκλογική ρητορική του, παρότι στους στοιχειωδώς νουνεχείς ήταν από ανεφάρμοστη έως ψυχοπαθητική, τότε κάτι άλλο θα πρέπει να συμβαίνει.

Κατά συνέπεια, αρχίζουν αρκετοί να διατυπώνουν το ρητορικό προς το παρών ερώτημα, μήπως η επίθεση στη Δικαιοσύνη με πρωθυπουργική κάλυψη, δεν είναι προϊόν επίκτητης καθεστωτικής νοοτροπίας όπου οι θεσμοί του κράτους θα πρέπει να υποτάσσονται στη λογική και την ιδεολογία του κυρίαρχου πολιτικού φορέα.


Μήπως λοιπόν – ρωτούν – κάτι βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου «στο βάθος», όπως για παράδειγμα εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών με τη Δικαιοσύνη, οπότε οργανώνεται καμπάνια απαξίωσης του θεσμού… τα υπόλοιπα ας τα σκεφτεί και ας τα συμπληρώσει καθένας μας, αναλόγως της λογικής, της φαντασίας, ή της πολιτικής διαίσθησής του.





Δεν έχουν προηγούμενο οι επιθέσεις που εξαπολύει ο γραφικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στη Δικαιοσύνη και δεν είναι ο μόνος. Τη μια στόχος είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, την άλλη είναι ο Άρειος Πάγος, η αγριότητα αυτών των επιθέσεων από έναν τύπο που απολαμβάνει της βουλευτικής ασυλίας και δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς, αρχίζει να προκαλεί ερωτηματικά. Καταρχάς, οι απορίες δημιουργούνται και από την ολόπλευρη στήριξη που του προσφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με αυτό τον έμμεσο τρόπο προσυπογράφει τη συμπεριφορά του απροσάρμοστου πολιτικά και άξεστου αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μετατρέπεται σε τιμητή της Δικαιοσύνης παρότι ο ίδιος αφενός παραδέχθηκε ότι τηρούσε διπλά βιβλία ως δήμαρχος (μοιάζει με αδίκημα ή κάνουμε λάθος;) και αφετέρου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον αντικαπνιστικό νόμο, άρα το σύνολο της πολιτικής ευθύνης περνά ξεκάθαρα στους ώμους του. 

Εάν δεν είναι τόσο κυνικοί και ταυτόχρονα αφελείς, υπολογίζοντας πολιτικά ότι θα προσποριστούν οφέλη τροφοδοτώντας την έμφυτη καχυποψία και τη φυσική ροπή στη συνωμοσιολογία πολλών Ελλήνων, αρκετοί εκ των οποίων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καταπιεί αμάσητη την προεκλογική ρητορική του, παρότι στους στοιχειωδώς νουνεχείς ήταν από ανεφάρμοστη έως ψυχοπαθητική, τότε κάτι άλλο θα πρέπει να συμβαίνει. Κατά συνέπεια, αρχίζουν αρκετοί να διατυπώνουν το ρητορικό προς το παρών ερώτημα, μήπως η επίθεση στη Δικαιοσύνη με πρωθυπουργική κάλυψη, δεν είναι προϊόν επίκτητης καθεστωτικής νοοτροπίας όπου οι θεσμοί του κράτους θα πρέπει να υποτάσσονται στη λογική και την ιδεολογία του κυρίαρχου πολιτικού φορέα. Μήπως λοιπόν – ρωτούν – κάτι βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου «στο βάθος», όπως για παράδειγμα εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών με τη Δικαιοσύνη, οπότε οργανώνεται καμπάνια απαξίωσης του θεσμού… τα υπόλοιπα ας τα σκεφτεί και ας τα συμπληρώσει καθένας μας, αναλόγως της λογικής, της φαντασίας, ή της πολιτικής διαίσθησής του.
defence-point.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας