Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ – Από πανκ τραγουδίστρια έγινε μαχήτρια του ISIS, το μετάνιωσε αλλά… (βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Aπό τη σκηνή του πανκ ροκ, στο σκηνικό τρόμου του εμφυλίου στη Συρία, όπου και εντάχθηκε στις δυνάμεις του ISIS και από εκεί…


... θα ήθελε να γυρίσει πίσω, αλλά δεν μπορεί.

Ο λόγος για την Σάλι Τζόουνς, μια από τις μέχρι σήμερα πιο σκληροπυρηνικές μαχήτριες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επιδίωκε τη στρατολόγηση μελών για το ISIS και προέτρεπε σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, ενώ έχει μπει στη λίστα θανάτου του Πενταγώνου.

Η 49χρονη Αγγλίδα, που είχε ακολουθήσει στη Συρία τον 21χρονο τζιχαντιστή χάκερ σύζυγό της, Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) μαζί με τον 10χρονο γιο της, φαίνεται πλέον να έχει αλλάξει άποψη για τη δράση του ISIS και επιθυμεί την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη. Σοβαρό λόγο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι έχασε τον άντρα της το 2015 και πλέον η Ράκα, όπου και έχει τη βάση της, μοιάζει τελείως ξένο μέρος για εκείνη.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Σάλι Τζόουνς έχει κατηγορηθεί ότι απήγαγε έναν Αμερικανό στρατιώτη και τον αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα. Ωστόσο, βλέποντας ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει και για εκείνη επικίνδυνα, πλέον ψάχνει έναν τρόπο για να φύγει από την «κόλαση» της Συρίας. 



Όμως, αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο μιας και το Ισλαμικό Κράτος δεν συμφωνεί σε κάτι τέτοιο. Μια φίλη της 49χρονης γυναίκας, η Αΐσα, δήλωσε σχετικά στο Sky News: «Έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά το Ισλαμικό Κράτος δεν την αφήνει, καθώς είναι υψηλό γυναικείο στέλεχος του τζιχαντιστικού στρατού».


crashonline.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας