Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΗ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more




Νέες δορυφορικές εικόνες της πρώτης εξωτερικής στρατιωτικής βάσης της Κίνας αποκαλύπτουν ότι είναι μεγαλύτερη και πιο ασφαλή από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.





Δύο εικόνες που παρέχονται από το Stratfor δείχνουν τη βάση στο Τζιμπουτί, που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στο Κέρας της Αφρικής, που θα είναι βαριά οχυρωμένη με τρία επίπεδα ασφάλειας και έχει περίπου 23.000 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 250.000 τετραγωνικά πόδια) των υπόγειων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ανάλυση που παρέχεται από το Stratfor.

Αυτό το είδος της κατασκευής είναι σύμφωνη με τις γνωστές κινεζικές πρακτικές στην οχύρωση των στρατιωτικές τους βάσεων. Οι υπόγειες κατασκευές επιτρέπουν την διεξαγωγή απαρατήρητων δραστηριοτήτων, καθώς και την παροχή προστασίας σε οχήματα ή εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας για την κινεζική αποστολή στο Τζιμπουτί





Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δημιούργησε τη βάση ως τρόπο του Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό να συμβάλει στην ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή παρέχοντας ένα μέσο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά της πειρατείας και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ωστόσο, μια εικόνα από τις 4 Ιουλίου έδειξε ότι οι Κινέζοι δεν είχαν αρχίσει να κατασκευάζουν αποβάθρες, που θα εξυπηρετούσαν τους προαναφερθένους σκοπούς.

“Δεν θα έλεγα ότι είναι ακανόνιστο, αλλά θα περίμενα να δω μια αποβάθρα”, δήλωσε ο Tack.

Μια προβλήτα πιθανότατα θα κατασκευαστεί τελικά και η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εμπορικό λιμάνι του Τζιμπουτί μέχρι εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το Stratfor.



Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η βάση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Κίνας να δημιουργήσει μια πραγματικά παγκόσμια ναυτική δύναμη ικανή να διεξάγει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αν και τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποσύρει τις προτάσεις που θα επεκτείνει την δράση του Πεκίνου παγκοσμίως.

Αλλά η κατασκευή της βάσης δείχνει επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί για ναυτικούς σκοπούς, σύμφωνα με την ανάλυση.

Έχει την άσφαλτο και τα υπόστεγα τα οποία εμφανίζονται και είναι αρκετά μεγάλα για να φιλοξενήσουν διαφόρων είδη ελικοπτέρων, αλλά όχι αεροσκάφη με σταθερή πτέρυγα όπως αεροσκάφη ή μαχητικά αεροσκάφη. Αυτές οι προσθήκες θα επιτρέψουν στη βάση να έχει και άλλες δυνατότητες.




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας