Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αυτοί θα πολεμήσουν τους Ρώσους; (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Νέο μεγάλο σκάνδαλο απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις τάξεις του γερμανικού στρατού,

Του Άρη Δημόπουλου

σε ένα από τα πολλά κρούσματα τα τελευταία χρόνια που έρχονται να προστεθούν σε πολλά άλλα των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.

Φαινόμενα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, ο εκφοβισμός και ο εξτρεμισμός αυξάνονται στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και εξτρεμιστικές συμπεριφορές αυξήθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με νέα εσωτερική έκθεση, ασκώντας πρόσθετη πίεση στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ursula von der Leyen. Η μεγάλη στρατιωτική μεταρρύθμιση που προωθείται στη χώρα από το 2014 παρουσιάζει σημαντικά μειονεκτήματα.

"Υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ του μεγάλου αριθμού αναφορών και της δημόσιας συζήτησης σχετικά με ορισμένες ακραίες περιπτώσεις. Ελέγχουμε όλα τα περιστατικά ένα προς ένα", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο τους πρώτους μήνες του 2017, αναφέρθηκαν πάνω από 120 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στρατιωτών εντός των μονάδων. Τουλάχιστον αυτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των ανάλογων περιστατικών στο εγγύς μέλλον.





Σημειώνεται πως η Ευρώπη έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εκστρατεία κατά της Ρωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, προσβλέποντας μάλιστα στην δημιουργία ενός "ευρωστρατού", έτοιμου να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Τα ερωτήματα ωστόσο που γεννιούνται μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολλά. Πως ένας τέτοιος πολυεθνικός υπερ-στρατός με τόσο σοβαρά εν γένει προβλήματα θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους Ρώσους, που σίγουρα δεν αστειεύονται;




el.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας