Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Βίντεο: Τα πλοία «έκπληξη» που ναυπηγεί η Ρωσία και αιφνιδιάζει τη Δύση

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Η Ρωσία αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή νέων μικρών σχετικά πλοίων με πυραυλικά συστήματα

Της Λίνας Ακριβοπούλου

Η Ρωσία, όπως σας είχε ενημερώσει το el.gr σε πρόσφατο δημοσίευμά του  και στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδιασμού εξισορρόπησης, αν όχι και απόκτησης της πρωτοκαθεδρίας στις θάλασσες από τις ΗΠΑ, σχεδιάζει, μετά την έναρξη του προγράμματος 955 Α κλάσης Borei II (των πυρηνοκίνητων στρατηγικών υποβρυχίων εξοπλισμένων με βαλλιστικούς πυραύλους), τη ναυπήγηση πλοίων «έκπληξη» για τις Δυτικές δυνάμεις.

Η Ρωσία αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή νέων μικρών σχετικά πλοίων με πυραυλικά συστήματα με το πρόγραμμα Karakurt στις εγκαταστάσεις του Zelenodolsk, που ονομάστηκαν μετά τον Α.Μ. Γκόρκι. Το ρωσικό ναυτικό σκοπεύει να παραλάβει 18 τέτοια πλοία. Τα νέα πλοία, λέγεται ότι, υπερτερούν κατά πολύ των προκατόχων τους σε δύναμη πυρός στη μάχη, αλλά και στην αξιοπιστία τους. Θεωρείται ότι πρόκειται να αποτελέσουν το νέο τρομερό όπλο για τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στα πλοία δόθηκε το όνομα "Karakurt", από ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, το δάγκωμα της οποίας μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα ζώα και τους ανθρώπους. Τα νέα πλοία, μήκους 60 μέτρων και πλάτους δέκα μέτρων, μπορούν να ταξιδεύουν με 30 κόμβους και έχουν αυτονομία έως και 15 ημέρες.

Στο μέλλον, τα πλοία Karakurt θα αποτελούν μια πανίσχυρη ομάδα πλοίων με πυραυλικά συστήματα. Η παραγωγή τους διαρκεί περίπου ένα χρόνο και κοστίζει αρκετά λιγότερα από την κατασκευή των αντιτορπιλικών και των καταδρομικών, ενώ είναι ελαφρώς κατώτερα από τα τελευταία σε ικανότητες επιχειρήσεων.

Οι εργασίες κατασκευής των νέων πλοίων διεξάγονται μετά την απόφαση αναβάθμισης του ρωσικού ναυτικού και είναι εντεταγμένες στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που πρόκειται να υλοποιηθούν από το 2018 έως το 2025

Ο Victor Murakhovsky, αρχισυντάκτης του αμυντικού περιοδικού Fatherland και πρόεδρος της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απάντησε σε ερώτηση του ανταποκριτή Pravda.Ru.

«Τι κάνει αυτά τα πλοία μοναδικά; Καθορίζουν την πρωταρχική σημασία που δίνει η Ρωσία στο ναυτικό;»





«Ναι, είναι μικρής κλάσης πλοία με εκτόπισμα κάτω των χιλίων τόνων. Ταυτόχρονα, είναι εξοπλισμένα με πανίσχυρα πυραυλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας, τα συστήματα Caliber-NK, τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς. Είδαμε εν δράσει το σύστημα στη Συρία. Το πλοίο Karakurt μπορεί επίσης να φέρει πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας, καθώς και όπλα ανθυποβρυχιακού πολέμου. Μπορεί να εκτελέσει πολλαπλές αποστολές, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες επίθεσης από πολύ μεγάλη απόσταση. Επιπρόσθετα, διαθέτει αντιαεροπορικά όπλα για αυτοάμυνα, καθώς και όπλα απόκρουσης επιθέσεων από αεροπορικές προσβολές, αλλά και από πυροβόλα όπλα. Αυτό το πλοίο είναι, φυσικά, για κλειστές θάλασσες και όχι ωκεανούς. Κατασκευάζεται σε πολλά ναυπηγεία ταυτόχρονα , συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας».

«Νομίζω ότι αυτά είναι τα πλοία, τα οποία ο πρόεδρος του συνδέσμου των στρατιωτικών βιομηχανικών επιτροπών, Ντμίτρι Ρογκοζίν, αποκάλεσε «μυώδη». Είναι ικανά να προσβάλουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά. Οι νέες ρωσικές Κορβέτες και Φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας όπλα υψηλής ακρίβειας. Αυτές θα αποτελέσουν το αντίδοτο των δυνατοτήτων των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, αλλά με πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα».

Δείτε βίντεο από πλοίο «έκπληξη» του ρωσικού ναυτικού






el.gr



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας