Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΕΤΣΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…. «Κατάργηση Εγγυήσεων - Αν Είστε Καλά Παιδιά…. !!!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ…


ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΑ… ΗΘΕΛΑΝ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ… ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Η ΕΛΛΛΑΔΑ…
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΣΟΥΛΤΑΝΕ… ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…
Την προκλητική και αδιάλλακτη στάση της επέδειξε ακόμα μία φορά η Τουρκία. Ενώ για ώρες δινόταν μάχη για να κρατηθεί η διαδικασία «στη ζωή», ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα ξημερώματα της Παρασκευής τις πραγματικές του προθέσεις, τινάζοντας έτσι το δείπνο και παράλληλα τη Διάσκεψη του Crans Montana στον αέρα.
Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο δείπνο εργασίας, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, αλλά αποδείχτηκε άκαρπο, καθώς δεν υπήρξε μετακίνηση της τουρκικής πλευράς. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω εμμονής των Τούρκων σε εγγυήσεις και στρατεύματα.
Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα ήθελαν επανεξέταση σε 15 χρόνια και στο στρατό μείωση σε συμφωνημένα επίπεδα. Η τουρκική πλευρά αξίωνε επίσης πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση. Στο εδαφικό αποδέχτηκαν μόνο επιστροφή μέρους της Μόρφου.
Στο πολύωρο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών είχαν επενδυθεί όλες οι ελπίδες για τη συνέχεια της διαδικασίας για το Κυπριακό. Στόχος πλέον φαινόταν ότι ήταν όχι η συμφωνία, αλλά να μην καταρρεύσει η όλη διαδικασία.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε και επίσημα το κλείσιμο της διάσκεψης χωρίς την επίτευξη συμφωνίας. «Η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν άλλες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος.




Υ
πήρχαν διαφορές σε αριθμό θεμάτων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ , κληθείς να κατονομάσει το κύριο εμπόδιο λόγω του οποίου η Διάσκεψη δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα.
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων. Δεν θα ήθελα να απομονώσω ένα θέμα ιδιαίτερα,» είπε ο κ. Γκουτέρες, κληθείς να προσδιορίσει το κύριο εμπόδιο που δεν επέτρεψε την επίτευξη συμφωνίας στη Διάσκεψη για την Κύπρο.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ακόμα μια σημαντική διαφορά μεταξύ των αντιπροσωπειών σε ό,τι αφορά ένα συγκεκριμένο αριθμό θεμάτων και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνία, απάντησε ο ΓΓ του ΟΗΕ όταν ρωτήθηκε κατά πόσο το κύριο εμπόδιο είναι η αναφορά σε «αναθεώρηση» (της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων) που συνδέεται με το θέμα των εγγυήσεων.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι δεν είναι εφικτή η λύση με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι η ελληνική και ε/κ πλευρά δεν υποχώρησαν από τη θέση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις, κάτι που δεν είναι αποδεχτό από την τουρκική πλευρά. “Από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία, κράτησαν αυτή τη στάση”, είπε.
Πρόσθεσε ότι δεν είδαν φως προσέγγισης γι’ αυτό και δεν ήρθαν ούτε και οι πρωθυπουργοί. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι τώρα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Παρόλο που είπε ότι δεν θέλει να κατηγορήσει καμία πλευρά αυτή την ώρα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δυστυχώς είδαν πολιτικά παιχνίδια και διαρροή εγγράφων.
Δεν ήταν δυνατό γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας σε όλη τη Μεγαλόνησο, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.
Σε ανάρτηση του τα ξημερώματα της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Κοτζιάς προσθέτει ότι «το όνειρο και σχέδιο λύσης [του] Κυπριακού παραμένει ζωντανό».
Το αποψινό αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία απολύτως περίπτωση μια θετική εξέλιξη αλλά δεν είναι και το τέλος του δρόμου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας του μαραθώνιου δείπνου 4 ωρών, που είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών οι οποίες συμμετείχαν στη Διάσκεψη της Κύπρου, στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι αντιπροσωπείες στο Κραν Μοντάνα.
«Η απαράδεκτη παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενισχύσει τις προσπάθειές του έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας», τόνισε.



Σ
ημειώνεται ότι την Παρασκευή θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο Μουσταφά Ακιντζί μετά το τέλος, χωρίς αποτέλεσμα, της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Τ/κ ηγέτης θα αξιολογήσει το πρωί της Παρασκευής, την όλη κατάσταση με τη διαπραγματευτική του ομάδα, στη συνέχεια θα ενημερώσει τα τ/κ πολιτικά κόμματα που βρίσκονται εδώ και μετά θα προβεί σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Ωστόσο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής συγκεκριμένη ώρα.
Νωρίτερα, οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τους εμπλεκόμενους, οδήγησε σε αναβολή της προγραμματισμένης βραδινής συνόδου της ολομέλειας της Διάσκεψης.
«Γνωρίζω τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύομαι» δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λίγο πριν μεταβεί στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο δείπνο. Ο Προέδρος είχε τηλεφωνική συνομιλια με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος των συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο συνεδριακό κέντρο.
Ο Πρόεδρος κατέθεσε και γραπτώς την πρότασή του στον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ γραπτώς υπέβαλε την πρόταση και της Ελλάδας ο Νίκος Κοτζιάς.
hellasforce.com





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας