Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκαλύπτουμε… ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΙΣΙΩΜΑ! ΜΙΑ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ






Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more


Οι Σαουδάραβες στρέφουν το ISIS εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, δολοφονώντας βίαια εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους,


αλλά όλες οι πλευρές γεμίζουν χαμόγελα σε επισκέψεις, όπως αυτή του Σαουδάραβα βασιλιά στη Μόσχα σε μερικές ημέρες! Καθότι… business is business παρόλο που το εν λόγω ταξίδι δεν βλέπεται με καλό μάτι ούτε από τις ΗΠΑ…

Παρακάτω σας παραθέτουμε την αίσθηση που προκαλείται από αυτό το διπλό παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας…

Πολλά έχουν ειπωθεί για το όμορφο ταξίδι του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, όπου ήταν περιτριγυρισμένο από υπερβολική βασιλική χλιδή. Η συμφωνία όπλων ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός αραβικού ΝΑΤΟ έθεσαν την ημερήσια διάταξη. Η επίσκεψη – το πρώτο ξένο ταξίδι του προέδρου – περιγράφηκε ως ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επιρροής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αλλά οι ημέρες που η περιοχή είχαν ως αποκλειστική σφαίρα επιρροής την Ουάσιγκτον έχουν παρέλθει.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το Vision 2030 για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, μετατρέποντας τον εαυτό του από έναν εξαρτημένο από τις ΗΠΑ εξαγωγέα πετρελαίου σε ένα περιφερειακό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με διαφοροποιημένη οικονομία, ανοίγοντας σταδιακά τις πόρτες σε όλο τον κόσμο. Οι επενδυτικές ροές πρέπει να προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις με χρήματα που τοποθετούνται σε διαφορετικά «καλάθια». Η Σαουδική Αραβία εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να αλλάξει την αντίληψή της για να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Η Ρωσία θεωρείται εταίρος στα μεγάλα σχέδια.

Η άνθιση της σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας σηματοδοτεί μια ακόμη αλλαγή στη θάλασσα στην συνεχώς εξελισσόμενη παγκόσμια τάξη. Ο βασιλιάς Σάλμαν πρόκειται να γίνει ο πρώτος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας που επισκέπτεται τη Ρωσία. Το ταξίδι αναμένεται αυτό το μήνα με συνομιλίες για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο βασιλιάς έχει αποφασίσει να μην παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής της 7-8 Ιουλίου στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στις 30 Μαΐου ο Πρόεδρος Πούτιν καλωσόρισε τότε τον Αναπληρωτή Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Κρεμλίνο και οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία στο πετρέλαιο και θα εργαστούν για τη μείωση των διαφορών τους για τη Συρία. Η επίσκεψη ήρθε στα ύψη της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο Ριάντ.

Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του Πρίγκιπα και του κληρονόμου στον βασιλιά Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας. Αυτός ο διορισμός είναι καλός για τις σχέσεις Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας. Ο πρίγκιπας της κορώνας έχει εποπτεύσει τους δεσμούς με τη Μόσχα και έχει επισκεφθεί τη Ρωσία πολλές φορές. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον χαρακτήρισε «έναν πολύ αξιόπιστο εταίρο με τον οποίο μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες και να είστε σίγουροι ότι αυτές οι συμφωνίες θα τιμηθούν».





Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία μπορούν να ξεκινήσουν κοινά έργα στον τομέα της πετροχημικής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η Ρωσία-Σαουδική Αραβία και η πρόσφατη παράταση της συμφωνίας πετρελαϊκής παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μη μελών του ΟΠΕΚ έχει γίνει το κυρίαρχο σύμβολο της συνεργασίας.

Στις 2 Ιουνίου, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, και η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία του Aramco, ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν κοινές επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία. Η ανακοίνωση έγινε μετά τον επικεφαλής της Rosneft Igor Sechin και τον αρχηγό της Saudi Aramco Amin Nasser που πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη, προγραμματισμένη συνάντησή τους στις 30 Μαΐου, πέρα ​​από τις σύντομες συναντήσεις σε διεθνή πετρελαϊκά γεγονότα.

Τα μέρη συζήτησαν τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας και της Ινδίας, καθώς και σε άλλες αγορές. Η συνεργασία στην Ασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εξαγωγέων πετρελαίου στον κόσμο θα ήταν άνευ προηγουμένου. Η Σαουδική Αραβία, μέσω του πετρελαϊκού γίγαντα της, Aramco, δήλωσε ανοιχτά ότι ενδιαφέρεται για παγκόσμιες ευκαιρίες επενδύσεων σε φυσικό αέριο, ξεκινώντας από τη Ρωσική περιοχή της Σιβηρίας.

Οι επενδύσεις έχουν όλες τις πιθανότητες να είναι ένας πραγματικός κριός. Η Σαουδική Αραβία θα εξετάσει ιδιαίτερα το θέμα της συμμετοχής στα έργα του Αρκτικού ΥΦΑ. Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία παρέχουν ενδείξεις για πιθανό σενάριο του OPEC 2.0, με τη Ρωσία να γίνει μέλος. Αυτό θα αντιμετώπιζε την αγορά με ένα ανανεωμένο και ισχυρότερο καρτέλ πετρελαίου.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Lukoil αποκάλυψε ότι θα εξετάσει επίσης το πετρέλαιο μάρκετινγκ παράλληλα με τη Saudi Aramco. Μια άλλη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, η Tatneft, ανακοίνωσε ότι είναι ανοικτή για συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε ότι θα αξιολογήσει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο έργο της Αρκτικής για το υγρό φυσικό αέριο (LNG) της Ρωσίας. Η Aramco της Σαουδικής Αραβίας ανέκαθεν ασχολείται έντονα με τον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς είναι ήδη πολύ μεγάλος παραγωγός φυσικού αερίου. Προβλέπει το αέριο σχιστόλιθου στο μέλλον, με την πρώτη παραγωγή να αναμένεται γύρω στα 2020-2021. Υπάρχουν προοπτικές για συνεργασία του ΟΠΕΚ – εκτός ΟΠΕΚ πέρα ​​από το αργό πετρέλαιο για την ενσωμάτωση του φόρουμ των χωρών εξαγωγής φυσικού αερίου (GECF). Μια νέα σύμπραξη θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να σταθεροποιήσει την αγορά ενέργειας και να την προστατεύσει από τις αρνητικές εξελίξεις.

Τα μέρη δεν συμφωνούν με τη Συρία και μερικά άλλα θέματα, αλλά οι διαφορές στις πολιτικές επαφές είναι περιορισμένες και δεν επηρεάζουν την ουδετερότητα του Ριάντ όσον αφορά την Κριμαία, τα γεγονότα στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις οποίες η Σαουδική Αραβία ποτέ δεν ασπάστηκε, αλλά ούτε και εφήρμοσε.
hellasforce.com



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας