Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μήνυση κατά Ερντογάν για «γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι εγκλήματα πολέμου»!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ






Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more


Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Σουηδοί βουλευτές εναντίον του προέδρου της Τουρκίας τον οποίο κατηγορούν για «γενοκτονία»


 στις κουρδικές περιοχές, που διαπράχθηκε μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων το 2015 μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων.

Πέντε βουλευτές του Πράσινου Κόμματος και του Αριστερού Κόμματος κατέθεσαν μήνυση στο Διεθνές Τμήμα της εισαγγελίας της Στοκχόλμης για «γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η Ανίκα Λίλεμεντς, βουλευτίνα των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η μήνυση «εμπλέκει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως και πολλούς από τους υπουργούς» της κυβέρνησής του, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας, πρόσθεσε η ίδια.

Επικαλούμενοι τις εκθέσεις της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία, οι Σουηδοί κοινοβουλευτικοί υποστηρίζουν ότι «τεράστια τμήματα του τουρκικού Κουρδιστάν υπέστησαν στρατιωτικές επιθέσεις και καταστροφές από το τουρκικό κράτος και την τουρκική κυβέρνηση» το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου του 2015 και του Δεκεμβρίου 2016.

Στην έκθεσή της που δημοσιοποίησε τον Μάρτιο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε «τις εξωδικαστικές εκτελέσεις και την υπέρμετρη προσφυγή στη βία» ενώ επιβεβαιωνόταν ότι έχουν καταγραφεί «πολυάριθμες υποθέσεις εξαφανίσεων, βασανιστηρίων, καταστροφές κατοικιών και κτιρίων της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Οι βουλευτές βασίζονται σε νόμο του 2014 που διευκρινίζει τους όρους της γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, όπως επίσης και στη δυνατότητα που παρέχει η σουηδική δικαιοσύνη βάσει της οποίας τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν πολλές έρευνες για τα όσα διαπράχθηκαν στη Συρία.

Ο Καρλ Σλίτερ, βουλευτής των οικολόγων, επισήμανε ότι ελπίζει κι άλλοι βουλευτές στην Ευρώπη να ακολουθήσουν το παράδειγμά των Σουηδών πολιτικών.





«Εάν εμποδίσουμε (τον Ερντογάν) να ταξιδεύει στην Ευρώπη και να επηρεάζει τις ευρωπαϊκές χώρες όπως θέλει, ελπίζω ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην πολιτική του» εκτίμησε ο ίδιος.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε τη μήνυση των βουλευτών.
«Η αστυνομία θα χειριστεί τη μήνυση και εμείς θα αποφασίσουμε κατόπιν εάν θα ξεκινήσουμε ή όχι προκαταρκτική έρευνα, ενδεχομένως θα χρειαστεί χρόνος» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας της κυβέρνησης.
hellasforce.com



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας