Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ένα χαρμόσυνο νέο από την Κωνσταντινούπολη δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more






Βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο, όπου ο Ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν, σε μία κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε πλανητικό επίπεδο.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως θα δείτε Τουρκία και Αλβανία εργάζονται αυτή την στιγμή μαζί κατά της «ελληνικής απειλής», ωστόσο από την Κωνσταντινούπολη, μια είδηση μας δίνει ελπίδα.

Στην Βόρειο Ήπειρο των Ελλήνων, ξεκίνησαν κατεδαφίσει τουριστικών ακινήτων, που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, με σκοπό να την αφανίσουν.

Οι αλβανικές Αρχές στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας, χωρίς γραπτή ειδοποίηση, γκρεμίζουν τα κτήρια των Ελλήνων, αναφέροντας πως έχουν προφορικές διαταγές.

Οι σύλλογοι ομογενών της Χειμάρρας προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση για την παράνομη κατεδάφιση σπιτιών Ελλήνων αλλά και ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, προς όφελος των Αλβανών επιχειρηματιών στην περιοχή…

Δείτε φωτογραφίες:



Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων:







«Με συνοπτικές διαδικασίες οι κρατικές υπηρεσίες προχώρησαν σήμερα στην κατεδάφιση δύο κτιρίων στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας. Υπενθυμίζουμε ότι τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν στις 17 Ιουλίου και έδιναν πενθήμερο περιθώριο εκκένωσης στους ιδιοκτήτες. Παρά τις προσπάθειές μας να κινητοποιήσουμε τους φορείς που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις παράνομες κατεδαφίσεις, δυστυχώς το κακό έγινε. Δύο ακόμα οικογένειες Χιμαραίων, βρέθηκαν έρμαια της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και είδαν τον μόχθο δεκαετιών να γίνεται συντρίμμια. Οι κατεδαφίσεις είναι παράγωγο της αλαζονείας του Αλβανού πρωθυπουργού ο οποίος σε μια προσωπική επίδειξη δύναμης, επιβάλλει αυτές τις κατεδαφίσεις παραβιάζοντας δύο νόμους του αλβανικού κράτους: Βάσει της αλβανικής νομοθεσίας απαγορεύεται οποιαδήποτε οικοδομική εργασία κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου (25 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου) (…) Η καταπάτηση της νομοθεσίας από το κράτος σε βάρος πολιτών του, με πράξεις που οδηγούν στην οικονομική τους εξαθλίωση συντελούν κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε συνδυασμό με τα συχνά φαινόμενα άσκησης πίεσης κατά της ντόπιας οικονομικής δραστηριότητας, εξάγεται το συμπέρασμα πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός και η υποταγή στο νέο καθεστώς που προσπαθεί να θεμελιώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός. Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε την παντελή αδιαφορία των εγχώριων ΜΜΕ αλλά και της Κοινωνίας των Πολιτών απέναντι στις καθεστωτικές αυτές πρακτικές. Σε αυτή την προσπάθεια κατάργησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου θα απαντήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο. Δεν θα υποκύψουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε τον τόπο μας παρά τις όποιες πιέσεις».


Η ελλαδική κυβέρνηση προβαίνει απλά στα «παραδοσιακά» διαβήματα διαμαρτυρίας και απλά παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις.

Στην Τουρκία, η οποία δίνει εντολές στην ούτως ή άλλως μισελληνική αλβανική κυβέρνηση, θέλουν να εγκαταστήσουν τους πυραύλους S-400 που είναι σίγουροι πως θα αποκτήσουν από την Ρωσία, στα δυτικά και στα ανατολικά της χώρας.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak και τονίζεται πως στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα μεταφερθούν δύο συστήματα από τη Ρωσία στην Τουρκία. Το ένα θα εγκατασταθεί στα ανατολικά, εναντίον απειλών από τη Συρία και το Ιράν, και το άλλο στα δυτικά, εναντίον της «ελληνικής απειλής». Τα υπόλοιπα, νέα συστήματα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θα κατασκευαστούν στην Τουρκία.



Ωστόσο, μέσα από την Τουρκία μας έρχεται και μία σημαδιακή είδηση, η οποία ανατρανώνει το ελληνικό ηθικό!

Πρόκειται για τον αγώνα ενός «Τούρκου» παραγωγού ταινιών, ο οποίος βρήκε μια επιτύμβια στήλη του 1887 και αναζητά τους Έλληνες απογόνους της γυναίκας που ενταφιάστηκε βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Η πλάκα γράφει «ενθάδε κείται η δούλη του θεού Χρυσούλα Ροδάκη θανούσα τη δεκάτη ογδόη Μαρτίου 1887». Ένα χρόνο πριν κάποιοι άνδρες την προόριζαν για τα σκουπίδια, όταν ο Kerem Soyyilmaz τους τη ζήτησε, την πήρε στο σπίτι του, την έπλυνε και άρχισε να αναζητά την οικογένεια της Ελληνίδας.



Η επιτύμβια στήλη βρέθηκε στο χωριό Karacakoy, δίπλα στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια της γυναίκας και το οποίο διασώζεται μέχρι σήμερα.

Λίγο πριν τα σκουπίδια, η ελληνοχριστιανική στήλη σώθηκε και μάλιστα από τούρκο, ο οποίος δεν μοιάζει και τόσο με τούρκο! Κάπως έτσι θα συμβεί γενικά με τον Ελληνισμό. Καθώς μπορεί μεν αυτοί που ορίζουν την μοίρα του να τον οδηγούν στον αφανισμό, ωστόσο ακόμα και αν βρεθεί στην άβυσσο, εύκολα την πηδά «μ’ ένα άλμα όμοιο μ’ εκείνο του Αχιλλέα», όπως θα έλεγε ο Νίτσε.

el.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας