Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ερντογάν: Δεν έχουμε ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να γυρίσει την πλάτη στην Τουρκία ο σουλτάνος Ερντογάν δηλώνει ότι δεν την έχει ανάγκη…


Η Τουρκία θα το θεωρήσει «ανακουφιστικό» αν η Ευρωπαϊκή Ένωση της ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως μέλος, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο BBC.

Μιλώντας στην εκπομπή Hardtalk και τη Ζεϊνάμπ Μπαντάουι ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία «μπορεί να σταθεί στα πόδια της», ενώ αρνήθηκε ότι έχουν συλληφθεί και κρατούνται 150 δημοσιογράφοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, τονίζοντας ότι μόνο δύο άνθρωποι με δημοσιογραφική ταυτότητα είναι στη φυλακή.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν λίγη ώρα αφότου οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την παράταση της κράτησης της τοπικής διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας και εννέα ακόμη μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Ιντίλ Εσέρ συνελήφθη στις 5 Ιουλίου μαζί με ακόμη επτά μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και δύο ξένους εκπαιδευτές.

Οι 10 συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είναι μέλη «μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», αν και η Αμνηστία ανακοίνωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια οργάνωση αναφέρονται οι τουρκικές Αρχές.

Η κράτησή τους έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, αυξάνοντας τους φόβους ότι καταστέλλεται η ελευθερία του λόγου στην Τουρκία υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Οι ανησυχίες αυτές έχουν επηρεάσει και τις ενταξιακές προσπάθειες της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ένωση ότι σπαταλά τον χρόνο της χώρας του.

«Τηρούμε τον λόγο μας», τόνισε ο Ερντογάν στο BBC. «Αν η ΕΕ πει ξεκάθαρα “Δεν θα μπορέσουμε να δεχθούμε την Τουρκία”, αυτό θα είναι ανακουφιστικό για εμάς. Τότε θα θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ ή Γ’», εξήγησε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας είναι απαραίτητη (…) Είμαστε άνετοι», τόνισε ο Ερντογάν.

«Κάποτε, κατά την πρώτη μου θητεία στην πρωθυπουργία, η Τουρκία παρουσιαζόταν στις συνόδους των ηγετών της ΕΕ ως μια χώρα η οποία έχει καταφέρει μια σιωπηλή επανάσταση. Όμως τώρα η ίδια ΕΕ όχι μόνο δεν μας καλεί στις συνόδους πλέον, αλλά επίσης σπαταλά τον χρόνο μας. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.





Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειονότητα των Τούρκων «δεν θέλουν πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ πιστεύω ότι η προσέγγισή της στην Τουρκία «δεν είναι ειλικρινής».

«Ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς με την Ε.Ε. για λίγο καιρό ακόμα», κατέληξε. «Θα δούμε τι θα μας αποφέρει αυτό».

Η συνέντευξη του Ερντογάν δόθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Τους 12 μήνες που ακολούθησαν η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 140.000 δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί έχουν αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Περίπου 160 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει στην Τουρκία και 2.500 δημοσιογράφοι ή εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν απολυθεί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, η Τουρκία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων στον κόσμο.

Ωστόσο, ο Ερντογάν διέψευσε τα στοιχεία αυτά, λέγοντας στο BBC: «Κανείς δεν βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας της δημοσιογραφίας. Αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι γράφουν πολλά προσβλητικά άρθρα για εμένα. Ακόμη και πρόσφατα το έκαναν στη διάρκεια της πορείας για τη δικαιοσύνη. Αυτά τα προσβλητικά άρθρα είναι ακόμη εκεί έξω».

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή, δεν έχουν τον τίτλο του δημοσιογράφου. Κάποιοι από αυτούς συνεργάστηκαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή επειδή είχαν στην κατοχή τους όπλο. Κάποιοι εξ αυτών είναι στη φυλακή για βανδαλισμό μηχανημάτων ATM και ληστεία», εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή μόνο δύο πραγματικοί δημοσιογράφοι. Πέραν αυτού είναι όλα ψέματα όσα λέγονται για το θέμα (…) Σας παρακαλώ, ας μην παραπλανούμε τον κόσμο με αυτά τα ψέματα», πρόσθεσε.

Ο 63χρονος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης ότι αντίπαλοί του «έχουν διεισδύσει στο δικαστικό σώμα, στον στρατό, στην αστυνομία και στα μέσα ενημέρωσης. Έτσι οργάνωσαν και αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα, σαν συμμορία. Θα συνεργαστούν για να ανατρέψουν ένα κράτος και μετά θα αναζητήσουν καταφύγιο ως δημοσιογράφοι για να σωθούν. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν φοβόμαστε καμία δήλωση ή άρθρο για το θέμα».

Πηγή: mignatiou.com



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας