Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Φόβος στην αν. Ευρώπη: Η Ρωσία ετοιμάζει άσκηση μαμούθ με 100.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Διαβάστε επίσης:



Χώρες – μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και η Ουκρανία, εκφράζουν φόβους ότι ρωσική στρατιωτική άσκηση – μαμούθ που...


...θα πραγματοποιθεί τον Σεπτέμβριο πιθανόν να αποτελεί «δούρειο ίππο» για τη μετακίνηση ρωσικού εξοπλισμού στη Λευκορωσία, δηλαδή εγγύτερα στα σύνορα με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος εδρεύει στην Ευρώπη, την Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει το NATO ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της θα σεβαστούν τους διεθνώς παραδεκτούς περιορισμούς ως προς την έκτασή τους, ωστόσο ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και οι ΗΠΑ ανησυχούν για το μέγεθος και τον σκοπό τους.





Ο αντιστράτηγος Χότζες τόνισε ότι οι Σύμμαχοι θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη ενάργεια τον ρωσικό εξοπλισμό ο οποίος θα μεταφερθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας, για την άσκηση Zapad 2017 και το κατά πόσον αυτός θα επιστρέψει στη ρωσική επικράτεια στη συνέχεια.

Η Συνθήκη της Βιέννης απαιτεί διεθνείς παρατηρητές για ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 13.000 στρατιώτες, με κράτη της ανατολικής Ευρώπης να θεωρούν ότι τα ρωσικά γυμνάσια θα περιλάβουν περισσότερους από 100.000 άνδρες.

tribune.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας