Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκαλυπτικές φωτό: Η ελληνική ακτοφυλακή «γάζωσε» τουρκικό φορτηγό πλοίο - Τουρκία: «Η Ελλάδα θα το πληρώσει» (upd)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το el.gr, νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο προκλήθηκε όταν ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο,

Της Λίνας Ακριβοπούλου

το οποίο έπλεε 3 ν.μ από την Ρόδο αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της ελληνικής ακτοφυλακής για έλεγχο και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, το «γάζωσε» με 16 σφαίρες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η ακτοφυλακή έριξε 36 σφαίρες.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, M/V ACT. με σημαία Τουρκίας, αρνούμενος να ακολουθήσει τις εντολές της ελληνικής ακτοφυλακής, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

Κατά ορισμένες πηγές, το υπό τουρκική σημαία πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου, Σάμι Καλκαβάν, μάλιστα, δήλωσε ότι «η ακτοφυλακή ήθελε να καταπλεύσει το πλοίο αμέσως στο λιμάνι της Ρόδου. Δεν το δεχθήκαμε, ήθελαν να διενεργήσουν έλεγχο αλλά ούτε αυτό το δεχτήκαμε. Μας ενημέρωσαν ότι θα πυροβολούσαν αν δεν σταματούσαμε, και το έκαναν. Αυτή είναι μια διαδρομή που έχουμε ξανακάνει. Οι σφαίρες χτύπησαν το φορτηγό-πλοίο. Το πλήρωμα επιβίωσε από μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε ο καπετάνιος στο CNN Turk.

Τουρκικά ΜΜΕ, όπως το φιλοκυβερνητικό «Κανάλι 24», που έχει τίτλο «η Ελλάδα πυροβόλησε πολιτικό σκάφος» και γράφει ότι «η Ελλάδα θα το πληρώσει» συνδέουν το περιστατικό με τις εξελίξεις στο κυπριακό.

















el.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας