Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Λύση της στιγμής! Με νέα hot spots και bonus 1.000 ευρώ η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει το μεταναστευτικό

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Σε μια προσωρινή και τελείως αμφιβόλου αποτελέσματος λύση για το μεταναστευτικό προσανατολίζεται η κυβέρνηση, λόγω της τουριστικής περιόδου,


καθώς σχεδιάζει τη δημιουργία νέων hotspot για παράτυπους μετανάστες στη νησιωτική Ελλάδα και 1.000 ευρώ bonus για όσους επιλέξουν να πάρουν το αεροπλάνο και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Με την κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να εξακολουθεί να είναι ασφυκτική, με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, τις μαζικές αιτήσεις ασύλου να τροφοδοτούν μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία και τα φαινόμενα παραβατικότητας να θέτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, την περασμένη Τρίτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας Παναγιώτη Σκουρλέτη και Ανδρέα Ξανθού και των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, Νίκου Τόσκα, Αλέξη Χαρίτση και Γιώργου Χουλιαράκη, για δημιουργία Προαναχωρησιακού hotspot στη Σάμο. Πρόκειται για το 9ο κατά σειρά hotspot, μετά την έναρξη λειτουργίας του αντίστοιχου κέντρου στην Κω, δυναμικότητας 300 φιλοξενούμενων, που θα κατασκευαστεί εντός των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου «Πρώην Πεδίο Βολής Βαθέος Σάμου» και θα λειτουργεί ως υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίπεδο αστυνομικού σταθμού.

Το κόστος θα ανέλθει στις 600.000 ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα για την τρέχουσα χρονιά εκτιμώνται σε 3,7 εκατ. ευρώ και για το 2018 σε 4,9 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και βάσει της καταγραφής της περασμένης Πέμπτης, στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή συνολικά 62.270 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου υφίσταται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, φιλοξενούνται 14.759 άτομα.





Αναφορικά με τις αιτήσεις ασύλου που καταγράφηκαν στα νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας, ο αριθμός τους έφτασε τις 19.970. Από τις αιτήσεις αυτές διεθνή προστασία έλαβαν 881 άτομα, ενώ για τη συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων έχει ξεκινήσει μακρά διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά και της μεγάλης συσσώρευσης μεταναστευτικού πληθυσμού δημιουργείται ένα νέο πακέτο επανένταξης με στόχο την ενίσχυση των εθελοντικών επιστροφών από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω». Όπως σημειώνεται δε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, «το πακέτο ισοδυναμεί με επιπλέον βοήθεια σε μετρητά. Ενα επιπλέον ποσό, ύψους 500 ευρώ ανά δικαιούχο, δίνεται στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την αναχώρηση. Το συγκεκριμένο ποσό δεν αντικαθιστά αυτό που ήδη λαμβάνουν οι δικαιούχοι προ της αναχώρησης με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών μετά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα. 

Αντιθέτως, διπλασιάζει την παρεχόμενη βοήθεια που δίνεται στους δικαιούχους. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών από το νησί της Λέσβου θα λάβει το ήδη προβλεπόμενο ποσό των 500 ευρώ συν την επιπλέον οικονομική βοήθεια των 500 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 1.000 ευρώ».

Μοχλός ενθάρρυνσης προς τους υποψήφιους αποχωρούντες θεωρούνται ταινίες που πρόκειται να γυριστούν, οι οποίες θα προβάλλουν το success story μεταναστών που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
el.gr



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας