Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δημιουργεί μια «εκλεγμένη» δικτατορία - Μετρημένες οι ημέρες των Κεμαλιστών - Συνέπειες για Ελλάδα

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more




Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχοντας «εξαφανίσει» όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αντιπάλους,
  
Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

όπως το Τάγμα Γκιουλέν αλλά και το κουρδόφωνο HDP οδεύει τώρα προς την τελική ευθεία που είναι ο εξοστρακισμός από τη νομιμότητα του τελευταίου κόμματος που θεωρητικά θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2019 όπου θα ισχύει πλέον το νέο προεδρικό σύστημα μετά τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα και δεν είναι άλλο από το κεμαλικό CHP

Oι μέρες του CHP είναι μετρημένες αφού ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε πριν δύο ημέρες το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ότι τάσσεται με το μέρος των «τρομοκρατών», κατά την 17η ημέρα μιας «πορείας για τη δικαιοσύνη» η οποία άρχισε από την Άγκυρα και κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι πάγια τακτική άλλωστε του Ρ.Τ.Ερντογάν, ξεκινάει τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αμέσως μετά αναλαμβάνουν Τούρκοι εισαγγελείς να ασκήσουν ποινικές διώξεις και εν συνεχεία οι πολιτικοί αντίπαλοι κλείνονται στην φυλακή

«Αν αρχίζετε διαδηλώσεις για να προστατεύσετε τους τρομοκράτες και αυτούς που τους υποστηρίζουν, ενώ δεν σας περνάει από το μυαλό να κάνετε διαδηλώσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν θα μπορέσετε να πείσετε κανέναν ότι ο στόχος σας είναι η δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο είχε ήδη προειδοποιήσει στα μέσα Ιουνίου ότι μπορεί να κλητευθεί από τις δικαστικές αρχές.

«Η γραμμή που εκπροσωπείται από το CHP (...) υπερέβη την πολιτική αντιπολίτευση και πήρε μια νέα διάσταση», συνέχισε μιλώντας σε αντιπροσώπους του κόμματός του στην Άγκυρα.

«Ο δρόμος που πήρατε είναι αυτός του Καντίλ και της Πενσιλβάνια», κατηγόρησε ο Ερντογάν. Το Καντίλ είναι μια ορεινή περιοχή στο βόρειο Ιράκ που χρησιμεύει ως βάση στα μετόπισθεν για τους κούρδους αυτονομιστές του PKK, που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Στην Πενσιλβάνια είναι εγκατεστημένος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας στον οποίο η Άγκυρα αποδίδει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2015.

Ο γράφων αμέσως μετά το τουρκικό δημοψήφισμα είχε καταγράψει ότι:

«Πρόκειται περί νίκης ή ήττας του Ρ.Τ.Ερντογάν; Τα πράγματα είναι απλά: Οριακά ή όχι είναι νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν αφού νομικά και καθαρά διαθέτει πλέον την εξουσιοδότηση για να πραγματοποιήσει τις συνταγματικές αλλαγές που θα του προσδώσουν την απόλυτη εξουσία στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Έχασε τα παράλια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και μέρος τους στον Εύξεινο Πόντο δηλαδή τις περιοχές που ιδεολογικά πλειοψηφούν οι έχοντες κοσμική αντίληψη των πραγμάτων και κέρδισε ολόκληρη την τουρκική ενδοχώρα αυτούς που εγκρίνουν την ισλαμική προσέγγιση της Τουρκίας υπό τις οδηγίες ενός πανίσχυρου Χαλίφη-Προέδρου.

Πλέον τίποτα δεν τον εμποδίζει να γίνει Χαλίφης»

Εδώ στην Ελλάδα κλεισμένοι όλοι στα στερεότυπα τους επέμεναν να θεωρούν το αποτέλεσμα ήττα του Ερντογάν. Δεν ισχύει αυτό, μετά από 14 χρόνια εξουσία κυριαρχεί σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και έχει γίνει ένα είδος εκλεγμένου δικτάτορα. Εκλεγμένου όμως το τονίζουμε αυτο΄

Στην Ελλάδα λόγω αντιπραγματιστικών αγκυλώσεων το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αν δεν υπήρχε Ερντογάν θα έπρεπε να εφευρεθεί.

Με αυτόν στην εξουσία όλη η Δύση στρέφεται κατά της Τουρκίας και για πρώτη φορά σκέφτεται την Ελλάδα ως δύναμη αποτροπής ενάντια στην ισλαμική Άγκυρα. 





Είναι βέβαιο ότι εξοστρακισμός του CHP θα αγριέψει κι άλλο τους Δυτικούς εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά επί του πρακτέου δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εναντίον του

Εάν επικρατούσε το κεμαλικό καθεστώς είναι ιστορικά δεδομένο ότι θα ξεκίναγε από την επομένη ο «χαριεντισμός» με την Δύση και η εκ νέου αδιαφορία ως προς την Ελλάδα.

Βέβαια το μέγεθος της Τουρκίας είναι τέτοιο που η Δύση γεωπολιτικά και οικονομικά την χρειάζεται αλλά η ανεξέλεγκτη ισχυροποίησή της θα είναι πλέον απειλή για τα συμφέροντά της. Δεν το θέλει αυτό αλλά και από μόνο του δεν αρκεί...

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η φύση του τουρκικού λαού δεν επιτρέπει «διχασμούς» και άλλες «φαντασιώσεις» ευρωπαϊκών αναλύσεων. Δεν αναφερόμαστε για ένα φυσιολογικό εκλογικό σώμα όπως αυτά της Ευρώπης.

Στο τέλος στέκονται πάντα πίσω από τον... Χαλίφη, έτσι είναι γαλουχημένοι

Το θέμα είναι διαθέτουμε πολιτικούς που να μπορούν να το εκμεταλλευθούν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί; Εδώ είναι το στοίχημα για την Ελλάδα.



el.gr






ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας