Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ρεζιλίκι! Οι Ρώσοι έβαλαν τα γέλια με το οπλικό σύστημα λέιζερ των ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more





Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησε στον Περσικό Κόλπο την δοκιμή του πρώτου ενεργού, όπως ισχυρίζονται οι παγκοσμιοποιητές του CNN, ενεργού οπλικού συστήματος λέιζερ (LaWS) στον κόσμο. Στην Ρωσία όμως έβαλαν τα γέλια.

Μπορεί, σύμφωνα με την είδηση του ενημερωτικού δικτύου CNN, το LaWS που εγκαταστάθηκε στο πλοίο USS Ponce να χτύπησε με πλήρη ευστοχία τους στόχους, αλλά στην Μόσχα είναι άλλης άποψης, σχετικά με την ποιότητα του εν λόγω όπλου.

«Για να μπορούμε να μιλάμε για μία επιτυχία, πρέπει να δούμε περισσότερα, από αυτά που μας έδειξαν οι Αμερικανοί. Η δοκιμή του αμερικανικού όπλου λέιζερ έγινα κάτω από ιδανικές συνθήκες: Καθόλου άνεμος, καθόλου σύννεφα, ενώ η πορεία του drone-στόχου ήταν προκαθορισμένη. Επίσης το γεγονός πως το drone ήταν από πλαστικό έκανε την δουλεία του όπλου λέιζερ ευκολότερη», αναφέρει ο Ρώσος ειδικός σε θέματα εξοπλισμών, Andrej Leonkow, σύμφωνα με το Sputnik.

«Στην Ρωσία ασχολούνται με τα όπλα λέιζερ από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, με δοκιμές σε έδαφος, θάλασσα και αέρα, ψάχνοντας συνεχώς μεθόδους για να τα αναπτύξουν», προσθέτει και καταλήγει:

«Το Αμερικανικό Ναυτικό θα μπορούσε να κάνει μια επίδειξη αναφορικά με το πόση ζημιά μπορεί να κάνει το όπλο λέιζερ σε ατσάλι. Ειδάλλως δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματικά αποτελέσματα. Ωστόσο, το σόου ήταν κατάλληλο, προκειμένου να δικαιολογήσει το Κογκρέσο χρήματα και να αυξήσει το μπάτζετ των εξοπλισμών».





Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους αναφέρουν πως το σύστημα λέιζερ αναπτύχθηκε για την εξουδετέρωση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων και σύμφωνα με τους ειδικούς κατά την δοκιμή το χτύπημα ήταν αόρατο και σιωπηλό.

«Είναι πιο ακριβές από μια σφαίρα. Δεν είναι ένα πολύ εξειδικευμένο σύστημα όπλων, όπως κάποια άλλα εργαλεία που έχουμε στην αμυντική βιομηχανία, χρησιμοποιείται μόνο για αεροπορικές επαφές, ή μόνο ενάντια σε επιφανειακούς στόχους και στην περίπτωση αυτή είναι ένα πολύ διαφορετικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά διαφόρους σκοπούς», είπε ο καπετάνιος του Christopher Wells.

Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, το LaWS είναι ικανό να χτυπήσει αντικείμενα «με ταχύτητα φωτός» και είναι 50 χιλιάδες φορές πιο γρήγορο από τα διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα. «Δεν ανησυχούμε εξαιτίας του ανέμου, για να πετύχει τον στόχο , δεν ανησυχούμε εξαιτίας άλλων προβλημάτων , είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε τους στόχους με ταχύτητα φωτός» δήλωσε στο CNN ο λοχαγός Cale Hughes.

Οι Ρώσοι όμως προσγειώνουν το Αμερικανικό Ναυτικό στην πραγματικότητα και διαμηνύουν πως τα ρωσικά όπλα δεν παίζουν με «πλαστικά drones»!






ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας