Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Essen» πλέει πρόσω ολοταχώς στη Συρία -Τι φοβάται η Μόσχα από την στάση της Τουρκίας στην Κύπρο

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more






Η Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Essen», πλέει ήδη στο Αιγαίο κατευθυνόμενη στην Συρία ελέω εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή λόγω της έναρξης ερευνών στην Κύπρο.


Η φρεγάτα «Ναύαρχος Essen» είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Cruise «Caliber-ΝΚ», ενώ διαθέτει πυραυλικό σύστημα «Steel 1», πυροβόλο Α-190 των 100 mm, βόμβες βυθού, τορπίλες, ενώ θα μεταφέρει στο κατάστρωμα ένα ελικόπτερο Ka-27 (ή Ca-31 ).


Το πλοίο αυτό το οποίο εντάχθηκε στον στόλο της Μαύρης θάλασσας πριν ένα μήνα αποστέλλει το γενικό επιτελείο ναυτικού στην Συρία …διότι αναμένει εξελίξεις με αφορμή την στάση της Τουρκίας στην περιοχή, και τις συνεχιζόμενες απειλές για το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεγαλόνησο.


«Η Φρεγάτα απέπλευσε από την Σεβαστούπολη και κατευθύνεται προς το Αιγαίο για να καταπλεύσει στις ακτές της Συρίας, όπου την αναμένει ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πηγή στις δομές εξουσίας της Κριμαίας.


Το «Ναύαρχος Essen», αποτελεί το πιο σύγχρονο πολεμικό πλοίο του ρωσικού στόλου , και είχε ενταχθεί εντελώς πρόσφατα στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας με τον όνομα σχέδιο 11356 «Ναύαρχος Essen», και αφού είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων .




Όπως είπε η στρατιωτική πηγή των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία στο RIA Novosti , το πλήρωμα της Φρεγάτας «Ναύαρχος Essen» θα εκτελέσει κοινή δράση με τα υπόλοιπα πλοία , αλλά και ασκήσεις στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου .


«Το πλήρωμα θα υλοποιήσει πολλές ναυτικές ασκήσεις για να προσομοιώσει αναχαίτιση εναέριων επιθέσεων, επιθέσεων από την ακτή και την θάλασσα , ενώ θα είναι σε συνεχή ετοιμότητα μάχης, με όλα τα οπλικά του συστήματα και τα τεχνικά μέσα.», είπε η πηγή.


Η ρωσική ηγεσία δεν στέλνει καθόλου τυχαία το καλύτερο από όλες τις απόψεις πολεμικό πλοίο της στην Ανατολική Μεσόγειο.


Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να « βάλει μπουρλότο» στην περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα.


Οι κινήσεις και οι δηλώσεις του Σουλτάνου για σχέδιο Β και Γ στην μεγαλόνησο έχουν κινητοποιήσει τον ρωσικό στόλο για δύο κυρίως λόγους.





«Λυπάμαι για την αποτυχία της συνόδου για το Κυπριακό. Δείξαμε καλή θέληση. Θα προσπαθούμε για να βρεθεί λύση. Όμως αν δεν βρεθεί, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε και το σχέδιο Β ή το σχέδιο Γ. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα και το ίδιο περιμένουμε από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, δημιουργώντας -πλέον- ερωτήματα για το περιεχόμενο αυτών των σχεδίων που ανέφερε.






Πρώτον, διότι κοντά στην Κύπρο στο θαλάσσιο κοίτασμα Zor εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ η ρωσική ROSNEF ξεκίνησε έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ενώ οι Αιγύπτιοι παρήγγειλαν συγχρόνως 400 άρματα μάχης Т-90МС.

Δεύτερον, διότι η Μόσχα διαθέτει στην Κύπρο ερείσματα , ενώ έχει σε ισχύ υπογραφείσα αμυντική συμφωνία, και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στον Ερντογάν να βάλει «μπουρλότο» σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.





Σε συνδυασμό με την επίτευξη συμφωνίας για την Συρία ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ , ο Πούτιν θα «κατεβάσει» ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις στην Μεσόγειο , διότι …το παιχνίδι στην περιοχή θα ανάψει για τα καλά το επόμενο διάστημα.


Άλλωστε σε όποια πιθανή «συνεννόηση» Τραμπ και Πούτιν…ο Ερντογάν θα βρεθεί με μία κίνηση στην « εξέδρα» ως θεατής πλέον των εξελίξεων.


Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.


Πριν τρεις μήνες η Άγκυρα είχε διαμηνύσει ότι «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της αποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)» ανέφεραν οι Τούρκοι.


Πλέον έχουμε μπροστά μας πολεμικές εξελίξεις καθώς η Άγκυρα μίλησε για «συνιδιοκτήτες» της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ.





Εάν αυτό δεν είναι προοίμιο πολεμικών επιχειρήσεων από τουρκικής πλευράς στην Κύπρο το επόμενο διάστημα , τότε τι είναι ;





pentapostagma.gr





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας