Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σε επιφυλακή οι επιστήμονες για το ψάρι με το θανατηφόρο άγγιγμα που εισβάλλει στο Αιγαίο και στα νησιά μας – Δείτε ποιο είναι (βίντεο)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more





Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιστήμονες στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, καθώς ένα νέος είδος δηλητηριώδους ψαριού από την...


Ερυθρά Θάλασσα, το Plotosus Lineatus, αναμένεται να φτάσει στα ελληνικά νησιά.

Το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να καταναλωθεί. «Το παρακολουθούμε παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμη στο Αιγαίο.

Παρατηρούμε μια έξαρση του πληθυσμού στην ανατολική και την κεντρική Μεσόγειο. πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσει και σε εμάς», αναφέρει η θαλάσσια βιολόγος στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Corsini-Φωκά, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».



Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς τα δύο θωρακικά πτερύγια έχουν δηλητήριο.

Σημειώνεται ότι στα ελληνικά νερά υπάρχουν 240 ξενικά είδη.

Το ψάρι Plotosus lineatus που μοιάζει με χέλι είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη παγκοσμίως και έχει κατακλύσει τις θάλασσες στο Ισραήλ και τη γειτονική Τουρκία.




Αν και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί στην Ελλάδα, οι ψαράδες πρέπει να επαγρυπνούν γιατί είναι από αυτά που αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους. Το Plotosus lineatus είναι ένα μακρύ ψάρι, μήκους μέχρι και 32 εκατοστά σε καφετί χρώμα με άσπρες ή κρεμ λωρίδες.


Τα νεαρά άτομα κολυμπούν σε ομάδες των 100 και μοιάζουν με μπάλα, ενώ τα ενήλικα μέχρι 20 ψάρια μαζί.

Οι ψαράδες μπορεί να τα μπερδέψουν με το χέλι αν και οι ρίγες στην πλάτη του το κάνουν ιδιαίτερο.


Πρόκειται για ένα ψάρι του Ινδικού και του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ έχει κάνει την εμφάνισή του και στις ακτές της ανατολικής Αφρικής και της Μαδαγασκάρης, της Ιαπωνίας και νότια προς την Αυστραλία.

Ως ξενικό είδος μπήκε στη Μεσόγειο από το Σουέζ και έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές στη γειτονική χώρα, καθώς τελευταία αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων.

Το Plotosus lineatus έχει κοφτερά πτερύγια και τα αγκάθια του κρύβουν ένα άκρως τοξικό δηλητήριο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο που θα έρθει σε επαφή μαζί του και κοπεί.




pentapostagma.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας