Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Π.Ν: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΗ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ (PHOTOS)

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more





Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας,


συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Στη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκε από το Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας, για την πρόοδο των εργασιών στα υπό κατασκευή ΤΠΚ υπ. αριθ. 6 και 7.

Έγινε περιήγηση και ενημέρωση στους χώρους κατασκευής των ΤΠΚ. Ακολούθησε συζήτηση του ΑΝΥΕΘΑ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τη Διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ και η στρατιωτική ηγεσία επιβαίνοντες σε σκάφος της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), συνόδευσαν, στο πλαίσιο απόδοσης τιμών, το θρυλικό Θωρηκτό ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’ κατά τον επανάπλου του από το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, όπου βρισκόταν για εργασίες συντήρησης, στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Στη πρώτη φωτογραφία η υπερκατασκευή της 6ης πυραυλακάτου τύπου SUPER VITA κλάσσης ΡΟΥΣΣΕΝ που αναμένεται να παραδοθεί στο Π.Ν στα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2018. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε ποσοστό άνω του 70% και αναμένεται η εγκατάσταση των ηλεκτροοπτικών αισθητήρων καθώς και των οπλικών συστημάτων. Ως προς το έβδομο ΤΠΚ κλάσσης ΡΟΥΣΣΕΝ οφείλουμε να τονίσουμε πως είναι σε αρχικό στάδιο κατασκευής ενώ τη παρούσα φάση εκτελείται πλήθος ελασματουργικών εργασιών.

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν το προηγούμενο δημοσίευμα του Think News στις 28 Ιουνίου 2016 όπου αναφέραμε τα εξής:

“Στη τελική ευθεία βρίσκονται η ολοκλήρωση της κατασκευής της έκτης πυραυλακάτου (“Ρ72 Καραθανάσης”) στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Εκτιμάται ότι το σκάφος δύναται να παραδοθεί στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητες δοκιμές εν όρμω και εν πλω στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, στη παρούσα φάση τοποθετούνται τα απάρτια των συστημάτων (σύστημα μάχης, επικοινωνίες κτλ) και γίνονται οι αρχικές δοκιμές ανά σύστημα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική διότι όπως δείχνουν μέσα στο 2018 το Π.Ν θα εντάξει μια υπέρσυγχρονη μονάδα κρούσεως επιφανείας στον Στόλό. 





Σε ότι αφορά το 7ο πλοίο (“P73 Βλαχάκος”) έχουν ήδη παραληφθεί όλα τα απάρτια των ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων και έχει ξεκινήσει πολύ αρχικό στάδιο οι εργασίες κατασκευής του σκάφους. Τα πλοία αναμένεται να φέρουν τα κορυφαία βλήματα επιφανείας επιφανείας Exocet Block 3 μέγιστης εμβέλειας 180 χιλιομέτρων διαθέτοντας τριπλάσιο βεληνεκές και διπλάσιο φόρτο από τα υφιστάμενα ΤΠΚ Combattante. Άξιο αναφοράς είναι και το πρυμναίο αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 κατευθυνόμενα βλήματα ικανά να εμπλέκουν χαμηλά ιπτάμενους στόχους και εχθρικά κατευθυνόμενα βλήματα προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή προστασία στο πλοίο.

Η απόκτηση του 6ου και το 7ου είναι εξαιρετικά σημαντική σε μια περίοδο όπου το Π.Ν αντιμετωπίζει πληθώρα σύνθετων απειλών και πρέπει μέσα στα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει παλαιές μονάδες επιφανείας. Για την εξέλιξη των εργασιών κομβική είναι η συμμετοχή του Ναυτικού Κλιμακίου Ελευσίνας μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας του Π.Ν της οποίας το προσωπικό εργάζεται νυχθημερόν για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ως προς το οικονομικό σκέλος των εργασιών ήδη έχουν δοθεί 40 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο 6ο και 7ο ΤΠΚ ενώ το σύνολο των εργασιών συντονίζεται από το ΓΕΝ και ειδικότερα από το Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας. Από το προαναφερθέν ποσό το ΓΕΝ έχει αναλάβει τις πληρωμές και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την αγορά των υλικών, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ”.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:
Στη τελική ευθεία η παράδοση της έκτης πυραυλακάτου κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ






thinknews.gr

Μέσω 
triklopodia.gr




ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας