Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

"Θέατρο" μαχών η Συρία: Οι ΗΠΑ με τους Κούρδους και οι Ρώσοι με τους...Τούρκους;

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Περιπλέκονται τα πράγματα στη Μέση Ανατολή καθώς όλα δείχνουν πως βαίνουμε σε μεγάλη στρατιωτική κλιμάκωση που δύσκολα θα βγει ο πλανήτης.

Του Άρη Δημόπουλου

Την ώρα που οι ΗΠΑ προβαίνουν σε πρωτοφανείς πολεμικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (Θυμηθείτε: Τι ετοιμάζεται; Μετά από 17 χρόνια το USS George H.W. Bush στο Ισραήλ - Ποιοι οι στόχοι του (φωτό, βίντεο) , η Άγκυρα παίζει στην κυριολεξία με την φωτιά, στοχεύοντας στην μαζική εισβολή στη Συρία.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι κινήσεις της τουρκική ηγεσίας δεν είναι βεβιασμένες. Η Μόσχα παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δώσει το "πράσινο φως" στον τουρκικό στρατό, προκειμένου να επέμβει εναντίον των Κούρδων στη Συρία.

Οι...λυκοφιλίες και οι εικονικές συμμαχίες είναι τόσο εύθραυστες που τίποτα δε μοιάζει να είναι σίγουρο για την έκβαση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη στιγμή εξάλλου εμφύλιος πόλεμος δεν υφίσταται καν στη Συρία, από τη στιγμή που ένας απίστευτος αριθμός πολυεθνικών στρατευμάτων έχει συσσωρευτεί σε μία τόσο μικρή έκταση.

Το ενδεχόμενο ακόμη και ενός μοιραίου λάθους είναι πάντοτε ανοικτό.

Πληροφορίες ωστόσο από τη Μόσχα, θέλουν τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, να έχει κατ'ιδίαν συνάντηση ακόμη και αύριο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 





Το αντικείμενο της συνάντησής τους; Μα φυσικά η άδεια από το Κρεμλίνο στο να προβεί η Άγκυρα σε εκτεταμένες στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον των Κούρδων στη Συρία.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ παρέχουν εδώ και πάνω από ένα μήνα, τουλάχιστον στα φανερά, βαρύ οπλισμό στους Κούρδους αντάρτες της Συρίας, με την Ουάσινγκτον να προσβλέπει σε πρώτη φάση την οριστική πτώση του Ισλαμικού Κράτους.

Τουλάχιστον αυτή θα είναι η αρχή, καθώς η τουρκική ηγεσία ήταν ξεκάθαρη: "Αν έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης πέσει νεκρός από αμερικανικά όπλα, τότε πλήρως υπεύθυνη θα είναι η Ουάσινγκτον".

Η Άγκυρα τρέμει την ενίσχυση των Κούρδων και ως εκ τούτου έχει στραφεί στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η δε Ρωσία τη δεδομένη στιγμή φαίνεται να δίνει το "πράσινο φως" στους Τούρκους και να εγκαταλείπει έστω και πρόσκαιρα τους Κούρδους.

Η συνέχεια; Παντελώς άγνωστη, καθώς όλα μπορούν να αλλάξουν και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή είναι για "δυνατούς παίχτες".





el.gr





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας