Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΛΥ….. ΠΡΟΚΑΛΕΙ μετά την ΟΙΚΤΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ο ΒΛΑΚΟΜΕΜΕΤΗΣ «Ο Κοτζιάς να συμπεριφέρεται υπεύθυνα…»

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ






Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας


facebook   twitter   more



Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιχειρώντας να απαντήσει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά,...


...για τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Ντάτσιτς, σχετικά με το Κυπριακό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του:
«Οι παρατηρήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, στις 10 Ιουλίου, σχετικά με το ότι η Τουρκία επέδειξε μία μη συμβιβαστική στάση κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2017, είναι εντελώς απαράδεκτες.

Όπως έχουμε τονίσει και προηγουμένως, η Τουρκία παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά με καλή θέληση και εποικοδομητική στάση, όπως κάνουμε από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, έχοντας πάντα ως στόχο να φτάσουμε σε μία δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ποιοι είχαν και ποιοι δεν είχαν συμπεριφορά εποικοδομητική.




Από την άλλη πλευρά, πραγματικά δεν εκπλησσόμαστε πλέον που ο Υπουργός Κοτζιάς προβαίνει, όπως στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, σε τέτοιους αστήρικτους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι ευθυνών (blame game).
Εκείνοι που γνωρίζουν ότι η προσέγγισή τους δεν είναι καθόλου εποικοδομητική και στερούνται πλήρως πνεύματος συμβιβασμού, είναι επιρρεπείς στο να απηχούν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, όπως και να κατηγορούν όσους επιδεικνύουν καλή πίστη και διάθεση συνεργασίας, σε αντίθεση με αυτούς.

Οι μάταιες προσπάθειες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, που είναι ένας από τους υπεύθυνους για την αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο, τόσο στη Γενεύη όσο και στο Κραν Μοντανά, να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία, αποτελούν πραγματικά μία προσπάθεια να συγκαλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν εξαιτίας της μη ύπαρξης καλής πίστης και πολιτικής βούλησης τόσο της χώρας του όσο και της ε/κ πλευράς.

Καλούμε τον Υπουργό Κοτζιά, που δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια προς μία θετική κατάληξη της Διάσκεψης, να συμπεριφέρεται υπεύθυνα από εδώ και πέρα».
hellasforce.com



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας