Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αντίστροφη μέτρηση: Βορειοκορεατικοί πύραυλοι στοχοποίησαν αμερικανικό έδαφος – Η Β.Κορέα απείλησε με ισοπέδωση τη νήσο...



Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more




Γκουάμ μετά τις απειλές Τραμπ – 60 ατομικές βόμβες έτοιμες για χρήση έχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Ραγδαία κλιμάκωση των σχέσεων ΗΠΑ-Β.Κορέας είχαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να δίνει διαταγή ετοιμότητας για προληπτικό πλήγμα στη Νήσο Γκουάμ στοχοποιώντας τις αμερικανικές βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό με πυραύλους HS-12.


Ταυτόχρονα παρατηρείται αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα από την πλευρά της Β.Κορέας με την ΠιονΓιάνγκ να τοποθετεί πυραύλους κρουζ σε πολεμικά της πλοία και τις ΗΠΑ για δεύτερη φορά να στέλνουν βομβαρδιστικά Β1-B στην αεροπορική βάση Anderson.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού η Πιονγιάνγκ «εξετάζει προσεκτικά» το σχέδιο αυτό διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα επίθεσης «θα τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.


Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.


Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρι Γιονγκ Χο, ανέφερε ότι είναι έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ ένα «σκληρό μάθημα» με την πυρηνική της δύναμη εάν υπάρξουν στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Β. Κορέα δεν πρόκειται να βάλει το πυρηνικό της πρόγραμμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο υπουργός χαρακτηρίζει τις νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ «κατασκευασμένες» και προειδοποιεί πως θα υπάρξουν «απαντήσεις».

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ανταλλαγή φραστικών απειλών πολέμου ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον στη σκιά των αποκαλύψεων της Washington Post ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της.

Πρώτος άνοιξε το χορό των απειλών ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ήταν σαφέστατος ως προς τις προθέσεις των ΗΠΑ σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις απειλές κατά της Ουάσινγκτον.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση ήταν η ευθεία απειλή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Την πρόκλησή δεν άφησε αναπάντητη ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος «μίλησε» μέσω εκπροσώπου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας. απειλώντας με πυραυλική επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ.


Την ανησυχία για το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι δύο χώρες επέτεινε η αποκάλυψη της Washington Post ότι η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.


Η αμερικανική εφημερίδα επικαλέστηκε τα απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ. 






Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών ατομικών βομβών και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.


Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.


«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.


Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες…


















pentapostagma.gr


ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας