Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Γιατί ο Σουλτάνος «έφαγε» 160 στρατηγούς και τι θέλει να φτιάξει



Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more




Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ξεσκεπάζει τον Ταγίπ Ερντογάν και τα σχέδια του για να καταστήσει την Τουρκία πυρηνική χώρα.


Ο κ. Μποζκούρτ είναι ένας από τους επικριτές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας και της κυβέρνησής του.

Όπως ανέφερε σε βρετανική εφημερίδα, η Τουρκία θα επεκτείνει το οπλοστάσιό της.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Μυστικό σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόκτηση ατομικής βόμβας και την ενίσχυση της πυρηνικής δύναμης της Τουρκίας αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express»




Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, έναν από τους επικριτές του «Σουλτάνου» και της κυβέρνησής του, η γειτονική μας χώρα θέλει να επεκτείνει το οπλοστάσιό της για να συμπεριλάβει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και ατομικής βόμβας.

Τη στιγμή που οι σχέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό σημείο και παρόλο που η χώρα διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με 40.000 στρατιώτες, ο Μποζκούρτ τονίζει ότι ο Ερντογάν θέλει κάτι παραπάνω από στρατιωτική δύναμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το στενό περιβάλλον του Τούρκου Προέδρου επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις για την απόκτηση ατομικής βόμβας. Ο Μποζκούρτ επισημαίνει μάλιστα το γεγονός ότι σε πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, οι συζητήσει επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως η χώρα απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ.

Τους ισχυρισμούς του Μποζγκούρτ επιβαβαιώνει και ο Τούρκος εμπειρογνώμων και πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, Αγιακάν Ερντεμίρ, ο οποίος τόνισε ότι ναι μεν ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει τη Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, προς το παρόν όμως δεν έχει τη δυνατότητα. Σ’ αυτό συνέβαλε το πραξικόπημα του 2016, το οποίο ανέβαλε τα σχέδια του προσωρινά.

«Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα. Τα φιλικά προσκείμενα Μέσα συνήθως υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά την στρατιωτική δύναμη της χώρας για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δε κίνησή του να εκκαθαρίσει ένα μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων 160 εκ των 324 στρατηγών του τουρκικού στρατού και χιλιάδων υψηλόβαθμων στρατιωτικών, μεταφράζεται ως απομάκρυνση όσων θα αντιτίθoνταν στα σχέδια του για πυρηνική ενίσχυση.
crashonline.gr



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας