Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!!




Αν σας άρεσε;
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας




facebook   twitter   more



Η Ρωσία δεν δέχεται μία Βόρεια Κορέα εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι υπήρξε μια συντριπτική πλειοψηφία αντιφατικών ρητορικών σχετικά με τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας από την Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ και ότι η Ρωσία ελπίζει ότι τελικά θα κυριαρχήσει η κοινή λογική.

«Η Ρωσία μαζί με την Κίνα ανέπτυξαν ένα πολύ έξυπνο σχέδιο που προτείνει «διπλό πάγωμα»: ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πρέπει να παγώσει τις πυρηνικές δοκιμές και να σταματήσει την εκτόξευση οποιωνδήποτε τύπων βαλλιστικών πυραύλων, ενώ οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πρέπει να παγώσουν της μεγάλης κλίμακας ασκήσεις που πραγματοποιούνται δοκιμαστικά για το Βορρά», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα είχε υπογράψει τη «Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων (NPT)» αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από αυτήν.

«Τώρα [η Βόρεια Κορέα] ισχυρίζεται ότι έχει νόμιμα δικαιώματα να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα και ήδη το έχει πραγματοποιήσει,» είπε. «Αλλά ξέρετε τη θέση μας: δεν δεχόμαστε το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να κατέχει πυρηνικά όπλα».

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν «μια σειρά προτάσεων» που αποσκοπούν στην αποτροπή του τι θα μπορούσε να γίνει και πιο συγκεκριμένα μιας «κρίση με μεγάλο αριθμό απωλειών».

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε την ανησυχία του για τους αλλοδαπούς κρατούμενους στη χώρα.




«Ανησυχώ για τις αναφορές ότι οι κρατούμενοι δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη νομική προστασία και ότι κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Tomas Ojea Quintana.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ότι η Ουάσιγκτον και η Πιονγιάνγκ θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές συγκρούσεις.

«Υπάρχουν άμεσες απειλές για την ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης», δήλωσε. «Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και πιο έξυπνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να μετριάσει τις εντάσεις», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων μιλώντας ζωντανά στην κρατική τηλεόραση.

Παρόμοια θέση εξέφρασε νωρίτερα την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε ότι το Βερολίνο θα υποστηρίξει «οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις» σχετικά με τη Βόρειο Κορέα, αλλά θεωρεί την κλιμάκωση της ρητορικής «λάθος απάντηση».

«Δεν βλέπω στρατιωτική λύση σε αυτή τη σύγκρουση», ανέφερε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Βλέπω την ανάγκη διαρκούς απασχόλησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τη στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Κίνας».
hellasforce.com



ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας