Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, Βλαντιμίρ Πούτιν Αποφάσισε να Παίξει το «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΑΡΤΙ» !!!






«ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΑΡΤΙ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε αντίπραξη στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που έχουν ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία, όπως αναφέρουν ενδεικτικά τα τουρκικά ΜΜΕ, αποφάσισε να παίξει το «τουρκικό χαρτί» με τον ενεργειακό αγωγό South Stream.



Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από τους παρατηρητές σαν μια αντίπραξη της Μόσχας σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το τεράστιο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών και ειδικά του αγωγού Ρωσίας –Τουρκίας-Ελλάδας που έχει ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.







Όπως αναφέρεται, η ρωσική Gazprom αποφάσισε να πατήσει γκάζι στην κατασκευή του αγωγού, παρά τις διαφαινόμενες έντονες αντιδράσεις και έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την σουηδική εταιρεία Allseas Group, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί το ακριβές σημείο έναρξης του αγωγού.

Παράλληλα το Κρεμλίνο επισπεύδει και την κατασκευή του βορείου αγωγού που θα κοστίσει 1,3 δις δολάρια και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία.

Όλες αυτές οι εξελίξεις παρακολουθούνται με μεγάλη ανησυχία από την Άγκυρα, καθώς διαβλέπουν νέο πεδίο έντονων συγκρούσεων με επίκεντρο αυτή την φορά την τουρκική πλευρά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΛΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr






ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας